Publicat 19/01/2016 13:07

La UAB rebrà 850.000 euros per examinar la resistència davant d'injustícies ambientals

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 19 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) rebrà 850.000 anys en tres anys per analitzar els processos de resistència ciutadana contra les injustícies ambientals.

Es tracta del projecte 'El coneixement coproduït per acadèmics i activistes a favor de la justícia ambiental', que ha estat seleccionat per l'International Social Science Council (ISSC) entre un centenar de propostes per participar en el programa Transformations to Sustainability de l'ISSC, per aprofitar el potencial de les ciències socials i fer front als reptes més urgents del canvi global, segons ha informat aquest dimarts la UAB en un comunicat.

L'estudi de l'ICTA-UAB consisteix en l'elaboració d'un atles dels conflictes ecològics mundials i, amb aquesta quantia econòmica, podrà ampliar la incorporació de noves àrees geogràfiques, amb especial atenció a Orient Mitjà.

S'examinarà el potencial transformador de les accions de resistència portades a terme per les comunitats locals davant de les activitats extractives com la mineria, el 'fracking' i la construcció de preses, entre d'altres, que causen greus impactes i injustícies socials i ambientals.

L'objectiu és apoderar la societat civil i mostrar com d'aquestes accions de resistència poden néixer noves visions i alternatives.

La iniciativa està liderada pel doctor Leah Temper en col·laboració amb Daniela del Bene, Joan Martínez Alier i Mariana Walter, i tindrà la participació d'institucions del Regne Unit, el Líban, Turquia i Bolívia, entre altres estaments.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés