Publicat 20/01/2016 14:25

Troben una proteïna que millora la mobilitat després de patir lesions medul·lars

Médula espinal lesionada
UAB

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Un equip internacional de científics --coordinat per l'investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (Ciberned) Rubén López-- ha identificat una proteïna que millora la mobilitat després de patir lesions medul·lars.

Es tracta de la interleucina-37 (IL-37), una citocina que pertany a la família de la interleucina-1, i que ha demostrat que per primera vegada suprimeix la resposta inflamatòria després d'una lesió medul·lar "i minimitza la degeneració del teixit medul·lar i les discapacitats funcionals", segons ha informat aquest dimecres la UAB en un comunicat.

Aquest descobriment suposa "una nova estratègia terapèutica per al tractament de lesions medul·lars agudes" i que actualment no tenen tractament efectiu d'ús clínic.

A més obre les portes al tractament de malalties neurodegeneratives, ja que la resposta inflamatòria que es produeix juga un paper clau en el transcurs d'aquestes patologies.

L'equip del doctor López, investigador del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i Immunologia i de l'Institut de Neurociències de la UAB i del Ciberned, ha utilitzat un ratolí modificat genèticament que produeix la forma humana de la IL-37 que els ha permès examinar-ne la funció i ha mostrat que si s'administra immediatament després de la lesió "recuperen cert grau de mobilitat".

L'estudi ha comptat amb la col·laboració de la Radboud University Medical Center d'Holanda, la University of Colorado dels Estats Units i la Maximilian University of Munic d'Alemanya i s'ha finançat majoritàriament per la Fundació La Marató, el Ministeri d'Economia i Competitivitat i la fundació International Foundation for Research in Paraplegia.

Aquest descobriment s'ha publicat aquesta setmana en la versió en línia de la prestigiosa revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés