Actualitzat 06/10/2017 14:41

Troben eines neandertals de fa 40.000 anys en una cova de Cubelles (Barcelona)

Cueva del Trader de Cubelles, herramientas neandertales, excavación, arqueología
UB

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

Una campanya arqueològica ha trobat eines neandertals de més de 40.000 anys d'antiguitat en la cova del Trader de Cubelles (Barcelona), ha anunciat aquest dijous la Universitat de Barcelona (UB) en un comunicat.

Les excavacions han estat impulsades pel Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques (Serp) de la UB en aquest jaciment, i han permès descobrir nivells d'excavació més recents que podrien correspondre a la transició entre neandertals i els primers Homo sapiens.

Aquesta campanya se suma a altres excavacions del Serp en el litoral del Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat, i evidencia la importància d'aquesta àrea geogràfica per a l'estudi de les poblacions humanes d'entre 43.000 i 37.000 anys d'antiguitat i per investigar com i quan va desaparèixer l'home Neandertal.

L'arqueòleg Artur Cebrià ha afirmat que fa 15 anys, aquesta zona del sud del Llobregat es considerava un buit en jaciments de l'època pleistocènica --de més de 12.000 anys d'antiguitat--, mentre que "ara es revela com un nucli de concentració de població eneolítica i paleolítica".

L'excavació de la cova del Trader ha anat a càrrec dels arqueòlegs adscrits al Serp-UB Artur Cebrià, Mireia Pedro, Xavier Oms i Juan I.Morales, i té el suport de l'Ajuntament de Cubelles.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés