La temporada de pesca de truita a Catalunya comença avui amb la novetat dels permisos per internet

Publicat 14/03/2009 17:00:45CET

BARCELONA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La temporada de pesca de la truita a Catalunya ha començat avui i durarà fins al 31 d'agost, període que s'estrena amb alguns canvis respecte l'any passat, com els mecanismes que faciliten l'obtenció dels permisos de pesca i la incorporació de guàrdies fluvials, que passen a dependre de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge.

   En declaracions a Europa Press, la directora general del Medi Natural de la Generalidat, Núria Bonaventura, ha dit que el nou sistema d'expedició de permisos per internet "ha tingut alguns problemes de lentitud" i que alguns pescadors "no han pogut fer el pagament per problemes amb la xarxa informàtica" però, en general, tot ha funcionat amb normalitat, ja que "tots han pogut pescar".

   "Hem anat per veure com funcionava el nou sistema i prendre mesures per si de cas sorgia algun problema", ha declarat la directora després de parlar amb diferents pescadors i associacions de pesca.

   La modalitat dels permisos per pescar a Catalunya és la mateixa que en anys anteriors, tot i que s'ha modificat la manera d'obtenir-los. Els permisos de pesca de salmònids --truites-- són diaris, i els dels peixos vermells --carpes, barbs i peix gat-- poden ser diaris o anuals.

   L'obtenció dels tiquets és aquest any més assequible, segons el departament. Es poden obtenir a través d'internet, sistema preparat per expedir els 100.000 permisos que habitualment se sol·liciten. També mantenen els punts de distribució habituals.

   L'empresa adscrita a la Conselleria de Medi Ambient, Forestal Catalana, ha contractat 15 guàrdies fluvials --que fins ara treballaven a la Federació Catalana de Pesca-- per reforçar la vigilància i el control dels rius. Els guàrdies es van queixar durant el mes passat per l'impagament de set mesos de sou. Bonaventura ha declarat que "això ja està solucionat". Els vigilants ja van rebre els pagaments corresponents als mesos del 2008 i només els falta per cobrar els mesos d'aquest any.

titulars Aldia
ARTS

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2015 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.
Sobre Aldia.cat

Twitter