Actualitzat 14/07/2016 18:53

Telefònica i La Caixa posen en marxa un projecte educatiu per reduir la desigualtat mundial

Fundación Telefónica y Fundación Bancaria La Caixa lanzan ProFuturo
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

MADRID, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Telefònica i Fundació Bancària La Caixa han signat aquest dijous una aliança per posar en marxa de manera conjunta el projecte ProFutur i una fundació amb el mateix nom per impulsar l'educació a països en vies de desenvolupament amb l'objectiu de reduir la desigualtat, segons han informat.

Es tracta d'una iniciativa impulsada pel papa Francesc que pretén promoure la transformació social entre els "sectors més desafavorits" mitjançant la formació digital de nens i joves, han explicat les dues organitzacions.

Els presidents de les dues fundacions, César Alierta i Isidre Fainé, han subscrit l'aliança que es traduirà en el desplegament de recursos formatius a Àfrica Subsahariana, Amèrica Llatina i l'Àsia, basant-se en el projecte pilot desenvolupat fins ara a Angola.

La nova fundació desplegarà aules mòbils digitals en escoles ubicades en zones vulnerables que portaran fins a allà programes de formació sense necessitat que disposin de connexió a Internet més que de manera puntual.

També portarà a terme programes de formació a docents en l'ús de les TIC i de la plataforma educativa i els seus continguts, així com en metodologies innovadores d'educació; i l'adaptació dels continguts educatius a persones amb discapacitat, així com un programa adaptat a les condicions dels camps de refugiats, segons han explicat els impulsors del projecte.

La nova fundació estarà presidida per Julio Rimoldi i tant la Fundació Telefònica com Fundació La Caixa confien que se signin acords amb "els agents més rellevants de l'àmbit de la cooperació internacional" (privats, públics i del tercer sector) amb la finalitat de garantir l'èxit de la iniciativa.

"L'objectiu de la fundació acabada de constituir és possibilitar una educació equitativa i de qualitat a nens i joves dels sectors més desafavorits, posant a la seva disposició eines digitals que permetin l'adquisició de competències a través de les tecnologies, i contribuir, així, al progrés de les societats", han explicat.

"SENSE EDUCACIÓ NO HI HA PROGRÉS"

En aquest sentit, el president de Fundació Telefònica, César Alierta, ha posat de relleu la prioritat de l'educació digital per afavorir el progrés de les comunitats més vulnerables i dels territoris més pobres.

"Sense educació no hi ha progrés i el desenvolupament de l'educació digital afavorirà la igualtat d'oportunitats i de formació, sigui on sigui cadascú, a un poble perdut dels Andes, de l'Amazones o de l'Àfrica Subsahariana", ha assegurat.

Per la seva banda, el president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé, ha subratllat el caràcter "ambiciós i esperançador" del programa i s'ha mostrat convençut que pot "marcar un abans i un després" allà on es porti a terme.

"Volem obrir-los la porta a noves oportunitats i la confluència de tecnologia i educació és, sens dubte, la millor fórmula per aconseguir-ho. Al servei de la construcció d'un futur millor per a ells, la Fundació Telefònica i la Fundació Bancària la Caixa posarem tot el nostre bagatge i esforç a través de ProFutur", ha manifestat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés