Actualitzat 31/03/2017 01:22

El TC admet a tràmit el recurs de Catalunya contra les 'revàlides' d'ESO i Batxillerat

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el conflicte positiu de competències de la Generalitat contra diversos preceptes del reial decret que regula les proves d'avaluació final d'ESO i Batxillerat establertes a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

La Generalitat va assenyalar en el seu recurs que el decret vulnera la competència de Catalunya en matèria educativa i de llengua pròpia i, a més, suposa una "vulneració" del règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya establert a l'Estatut.

El TC ha acordat donar trasllat de la demanda al Govern espanyol, que disposa d'un termini de 20 dies per aportar els documents i les al·legacions que estimi necessaris, i ha assenyalat que l'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons de l'assumpte, que el tribunal resoldrà en pròximes dates.

L'Alt Tribunal ha comunicat la incoació del conflicte a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem (TS), per si davant de la mateixa estiguessin impugnats o s'impugnessin els preceptes motius del conflicte de competències, en el cas del qual se suspendrà el curs del procés fins a la decisió del conflicte.

Segons han informat a Europa Press fonts de l'Alt Tribunal l'admissió a tràmit del conflicte positiu de competències no suposa una suspensió de l'ordre de les 'revàlides'.

La Generalitat va plantejar el conflicte de competències després d'un requeriment d'incompetència davant del Govern espanyol, amb l'aval del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya.

L'Executiu català va considerar que el reial decret vulnera la competència en matèria educativa perquè regula la prova de manera "massa detallada", quan, segons el Govern, hauria de limitar-se a regular les bases i no el desenvolupament.

El Govern va assenyalar que s'excedeix en la regulació bàsica estatal i "es buida de contingut" la competència de la Generalitat per regular les proves, convertint-la en mera executora.

Ha retret també que realitza una regulació expressa de la llengua en què podrà realitzar-se la prova, que vulnera la competència de la Generalitat en llengua pròpia i és contrari al règim lingüístic en l'ensenyament que estableix que el català s'ha d'"utilitzar normalment" com a llengua vehicular i d'aprenentatge.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés