Publicat 27/04/2016 18:18

Satse demana un llistat dels productes cancerígens a l'entorn laboral sanitari

Impulsa la campanya de conscienciació 'Cap càncer a la feina'

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat d'Infermeria (Satse) Catalunya ha demanat aquest dimecres un llistat dels productes cancerígens a l'entorn laboral sanitari, ja que l'exposició a substàncies perilloses i potencialment cancerígenes és un dels riscos als quals habitualment estan exposats els professionals sanitaris, que desconeixen tots els seus efectes perniciosos.

Per alertar, conscienciar i identificar els riscos d'aquestes substàncies nocives, Satse ha impulsat la campanya 'Cap càncer a la feina', amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut a la Feina que se celebra aquest dijous.

En la majoria dels casos, el personal que manipula els productes no és coneixedor de totes les implicacions pernicioses que poden tenir sobre la seva salut i, a vegades, és a causa del costum i la quotidianitat que el treballador minimitza el perill i no utilitza els equips preventius de protecció individual (EPI), ha explicat el sindicat en un comunicat.

Un cop que el professional té un càncer, és difícil relacionar-la amb el maneig de les substàncies perquè encara no existeix un llistat de productes potencialment cancerígens i els llocs de treball on s'utilitzen.

Per aquesta raó, la responsable de Salut Laboral de Satse Catalunya, Mar Agüero, ha demanat que es finalitzi i es faci pública una identificació i un llistat dels productes cancerígens, que permetrà una prevenció més activa i responsable entre els treballadors.

MÉS INFORMACIÓ

La iniciativa proveirà als delegats de Salut Laboral del sindicat de fullets informatius sobre substàncies cancerígenes, irritants i mutagèniques, per donar a conèixer entre els treballadors els productes, els valors límit d'exposició i les possibles conseqüències a curt i llarg termini sobre la seva salut.

Els delegats també explicaran les bones pràctiques a seguir en la manipulació de les substàncies i com llençar-les per evitar al màxim els seus efectes sobre el medi ambient.

També faran un seguiment de les fitxes que acompanyen aquests productes, assegurant-se que estan en un lloc visible i accessible, i promovent l'hàbit de consultar-les entre els professionals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés