A PARTIR DE SETEMBRE

Sanitat establirà convenis amb immigrants sense papers, que hauran de pagar per tenir assistència

Publicat 07/08/2012 13:20:22CET

També ho farà amb "rendistes", europeus que vulguin ser atesos a Espanya i nacionals d'altres països de visita

   MADRID, 7 Ago. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i les comunitats autònomes estudien una via perquè els immigrants sense papers, que des del pròxim 1 de setembre es quedaran sense cobertura sanitària, paguin per rebre-la en la sanitat pública mitjançant convenis.

   Segons explica Sanitat, es tracta del desenvolupament del Reial decret que regula la condició d'assegurat i beneficiari a efectes de l'assistència sanitària a Espanya, publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat el passat 4 d'agost.

   Aquesta norma estableix que les persones que no reuneixin la condició d'assegurat o beneficiari del sistema podran formalitzar convenis especials d'assistència sanitària.

   Segons publica aquest dimarts el diari 'El País', en virtut d'aquests convenis, els estrangers sense papers haurien d'abonar 710 euros a l'any per rebre assistència en la Sanitat pública, si bé la xifra es duplicaria fins a 1.864,80 anuals en el cas dels més grans de 65 anys.

   Fonts del Ministeri de Sanitat han explicat únicament que "la quantia de la subscripció dels convenis s'ha calculat d'acord a la metodologia oficial de càlcul de cost d'assistència sanitària per ciutadans, que és la mateixa aplicada a la facturació per l'assistència sanitària prestada a ciutadans d'altres països europeus".

   Els convenis estan dirigits als espanyols que mai hagin treballat i que tinguin ingressos superiors als 100.000 euros a l'any, és a dir, els anomenats "rendistes"; als europeus que voluntàriament vulguin subscriure'ls per ser atesos pel sistema sanitari públic espanyol i a nacionals de tercers països que durant la seva estada a Espanya vulguin formalitzar el conveni per ser atesos pel sistema públic.

   En el cas dels immigrants sense papers, el Govern es limita a recordar-los "la necessitat que regularitzin la seva situació".

   L'assistència bàsica, és a dir, urgències per malaltia o accident, atenció a l'embaràs, part i postpart i assistència a menors de 18 anys, es manté per a tots els ciutadans, inclosos els que estan en situació irregular.

titulars Aldia
Última Hora
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2015 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.