Actualitzat 15/09/2016 14:55

Salut comença la "desprivatització" del sistema traslladant 32 treballadors de Clínica del Vallès

El conseller Antoni Comín
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat aquest dijous que ha acabat el primer capítol del procés de "desprivatització" del sistema sanitari impulsat pel seu departament amb el trasllat a mitjans d'agost de 32 treballadors de Clínica del Valls --centre privat amb ànim de lucre-- als hospitals públics Parc Taulí de Sabadell i al Consorci Sanitari de Terrassa juntament amb l'activitat i el pressupost.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb el comitè d'empresa de la Clínica del Vallès, Comín ha precisat que d'aquests 32 professionals fixos, que assumien una activitat de 7,5 milions, 22 han anat al Taulí --amb 5 milions-- i deu al Consorci Sanitari de Terrassa --amb 2,5 milions--, i l'activitat s'ha distribuït en un 33% que ha assumit l'hospital de Terrassa i el 66% restant l'ha absorbit el Parc Taulí.

"Hem vingut a confirmar el que al seu moment vam prometre. Hem vingut a comprovar que aquestes tres condicions s'han complert", ha afirmat el conseller en relació amb el compromís d'evitar acomiadaments, no perjudicar els pacients i que no suposés un cost afegit per al sistema sanitari.

La xifra de 32 professionals redueix la previsió inicial de 65 treballadors anunciada el maig pel titular de Salut de la Generalitat en roda de premsa.

TRES HOSPITALS AFECTATS

Salut va comunicar en febrer l'expulsió de la Clínica del Vallès i de l'Hospital General de Catalunya --que assumien derivacions de centres públics-- del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública (Siscat), i ha començat aquest procés pel centre vallesà perquè el seu contracte amb el Servei Catalán de la Salut (CatSalut) era el primer a expirar --el 15 d'agost--, mentre que el de l'Hospital General culmina el 31 de desembre.

"Solemnitzem que hem acabat el primer procés amb èxit", ha asseverat Comín, qui ha avançat que obrirà immediatament la negociació amb l'Hospital General amb el qual manté un contracte de 13,5 milions d'euros, ja que assumeix una activitat més complexa que la de la Clínica del Vallès, com la hemodinàmia i la radioteràpia.

Ha assenyalat que el tercer capítol d'aquest procés de desprivatització serà l'activitat pública de l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona: "Té un contracte d'unes característiques diferents i un volum d'activitat més rellevant, per tant, s'ha de pensar, discutir i preparar de manera més sòlida", ha precisat.

SUPOSA UN ESTALVI

Segons el conseller, el trasllat d'activitat a centres públics ha suposat un estalvi que ha permès obrir una unitat de pacients crònics a l'Hospital Parc Taulí amb 24 llits i 15 sessions addicionals de quiròfan a la tarda a la setmana.

A Terrassa, ha permès obrir una unitat d'hospitalització normal amb 20 llits que fins ara eren tancades i vuit sessions de quiròfan a la tarda: "Estem obrint llits i estem obrint els quiròfans dels nostres hospitals públics que fins ara no utilitzàvem".

Ha defensat que aquesta és "una grandíssima notícia des del punt de vista de reforçar el caràcter públic del sistema sanitari", que ha estat una de les decisions més transcendentals que ha pres la Conselleria en aquest mandat en compliment del pla de xoc entre JxSí i la CUP i que s'ha recuperat l'esperit inicial de la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya (Losc).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés