Actualitzat 17/09/2014 16:23

Rigau diu que el Pla Catalunya-Marroc preveu incloure l'àrab com a optativa en Secundària

La consellera de Enseñanza de la Generalitat, Irene Rigau.
EUROPA PRESS

Recorda que l'ensenyament d'àrab respon a un acord previ Marroc-Espanya

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha afirmat aquest dimecres que el Pla Catalunya-Marroc 2014-2017, aprovat pel Govern, inclou "la possibilitat de poder incorporar l'àrab de manera optativa" com a segona llengua estrangera en Secundària.

En un comunicat, ho ha justificat per "l'interès estratègic per a la internacionalització de l'economia que suposa el coneixement de llengües", i perquè reafirmar i difondre les llengües d'origen dels nouvinguts és una riquesa personal i col·lectiva que recull el Marc per al Plurilingüisme de la Conselleria d'Ensenyament.

Ha afirmat que a Catalunya, "a diferència d'altres comunitats autònomes algunes governades pel PP, no hi ha cap centre on s'imparteixi religió islàmica".

Rigau ha recordat a la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, que l'ensenyament d'àrab a Catalunya s'emmarca en el conveni entre el Marroc i el Govern espanyol del 1985, independentment de la legislació educativa.

La consellera ha remarcat que, donat el gran nombre d'alumnes d'origen marroquí en les aules catalanes, des del curs 1991-1992 es donen classes d'àrab amb professorat natiu en horari no lectiu.

Aquesta actuació s'emmarca en el conveni vigent entre el Ministeri d'Educació espanyol i Marroc per a l'aplicació del programa LACM (Llengua àrab i cultura marroquina) per organitzar classes d'àrab en els centres educatius que estiguin interessats.

Rigau ha afirmat que la immigració marroquina té una presència important a Catalunya, i ha explicat que des del començament d'aquest acord 16.000 alumnes han passat per aquestes classes impartides amb professorat natiu i pagat pel Govern marroquí.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés