Actualitzat 20/12/2016 12:06

La Rifa de la Loteria Nadal reparteix aquest dijous 2.310 milions d'euros en premis, 70 milions més que el 2015

Lotería de Navidad 2016
LOTERÍA Y APUESTAS DEL ESTADO

MADRID, 20 des. (EUROPA PRESS) -

La Rifa Extraordinària de la Loteria Nadal 2016 repartirà aquest dijous 22 de desembre un total de 2.310 milions d'euros en premis, fet que suposa 70 milions més que l'any anterior (2.240 milions), i els premiats amb el Grossa rebran 400.000 euros al dècim, amb 660 milions d'euros a repartir amb aquest premi principal.

El segon premi ascendirà a 1,25 milions d'euros per sèrie (125.000 euros al dècim) i el tercer és de 500.000 euros per sèrie (50.000 euros al dècim). A més, com l'any passat, hi haurà dos quarts premis de 200.000 euros (20.000 euros al dècim) i vuit cinquens de 60.000 euros (6.000 euros al dècim). També hi haurà 1.794 premis de 100 euros.

En concret, per cada euro jugat, els encertants del primer premi s'emportaran 20.000 euros; els del segon, 6.250 euros; els del tercer, 2.500 euros; els dels quarts, 1.000 euros; i els dels cinquens, 300 euros.

També hi haurà dues aproximacions premiades amb 20.000 euros cadascuna per als números anterior i posterior al del qual obtingui el primer premi, dues aproximacions de 12.500 euros per als números anterior i posterior al segon premi i dues aproximacions més premiades amb 9.600 euros per als que s'acostin al tercer premi.

Tot i això, el 2013 el Govern espanyol va fixar un gravamen del 20% als premis a partir dels 2.500 euros, de manera que dels 400.000 euros que guanyés el portador del dècim premiat amb la Grossa ingressaria un import de 320.500 euros.

Els bombos que repartiran la sort el dia 22 de desembre en la Rifa Extraordinària de la Loteria de Nadal van arribar el divendres 16 de desembre, a les 10.00 hores, al Teatro Real de Madrid, on es farà la rifa.

Així, s'espera que aquest any cada espanyol gasti una mitjana de 63,80 euros a comprar dècims per a Loteria de Nadal, fet que suposa 1,08 euros més que el 2015, segons la xifra de consignació per habitant de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE).

En aquest sentit, la presidenta de Loteries, Inmaculada García Martínez, preveu un augment de les vendes. "A aquestes dates, estem venent més que l'any passat", ha assegurat en una entrevista concedida a Europa Press, que ha apuntat que espera "que aquest any vagi millor", i que encara queda l'empenta de compres "més important", ja que "sempre l'últim mes, els últims dies va in crescendo".

Per la seva banda, Hisenda recaptarà més de 194,2 milions d'euros en la Loteria de Nadal en el cas que es venguin tots els dècims premiats, una quantitat que suposa un 4,2% més que l'any passat, segons Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA).

Els premiats amb la Grossa, que reparteix 400.000 euros per dècim premiat, hauran de 'compartir' amb Hisenda 79.500 euros, mentre que els receptors del segon premi (125.000 euros per dècim) cediran 24.500 euros i els guanyadors del tercer premi (50.000 euros per dècim), un total de 9.500 euros.

Els Tècnics d'Hisenda recorden que Loteries realitza directament la retenció d'aquests premis al cobrar-los; així, els premiats rebran l'import amb l'impost ja descomptat i només hauran d'anotar el premi en la Declaració de Renda, amb un gravamen especial que és exactament del mateix import que la retenció descomptada al cobrar-ho, de manera que declarar el premi no tindrà cap impacte a l'IRPF, excepte afegir en la seva Declaració els rendiments que els generi, com interessos bancaris.

Tot i això, com la quantia del premi no s'inclou en la base general ni en la de l'estalvi de l'IRPF, els premiats no es veuran afectats a l'hora de demanar beques, prestacions d'assistència o qualsevol altra ajuda pública que depengui dels ingressos i no del patrimoni. Alhora, els saldos bancaris o el dret de cobrament del premi a 31 de desembre poden determinar l'obligació de presentar la declaració de l'Impost de Patrimoni si el valor net dels béns individuals supera els 700.000 euros.

ELS NÚMEROS DE LA SORT

A pocs dies de la celebració de la rifa, els ciutadans busquen el número de la sort sense perdre de vista que el número 5 és el reintegrament del primer premi, conegut comunament com la Grossa, més repetit al llarg de tota la història, després d'haver resultat premiat en un total de 32 ocasions. Li segueixen el número 4 i el 6, amb 27 ocasions cadascun.

En aquest sentit, els números que es corresponen amb la data de la mort del cantant David Bowie (10.016) i amb el concert del Palau Sant Jordi de Barcelona per fer els 15 anys del començament d'Operación Triumfo (31.116) són alguns dels més demandats a Internet amb vista a la celebració de La Rifa, segons dades de Ventura24.es, recollides per Europa Press.

Tot i això, a l'hora d'adquirir un dècim, és important tenir en compte que aquests han de comprar-se en llocs autoritzats, a causa que s'han donat casos de falsificacions i dècims il·lícits. A més, és aconsellable comprovar que el dècim porta els corresponents logotips, codis i elements de verificació i si s'adquireix per internet cal comprovar que la direcció comença per https:// o que té un cadenat o una clau al peu.

Per la seva banda, Legálitas recorda que compartir un dècim té riscos per a tots els involucrats, i adverteix que quedar-se amb el premi si és compartit, falsificar el dècim o robar-lo, pot comportar penes de presó que van dels sis mesos als cinc anys de presó un funció del tipus de delicte comès.

L'ÚLTIM ANY DE ESPERATO FERNÁNDEZ

El d'aquest any també és una rifa especial per al director de la Residència Internat de San Ildefonso, Esperato Fernández, qui es jubila. Així, viurà la seva última Rifa de la Loteria de Nadal aquest dijous, curiosament, després de 22 anys al capdavant de la institució, que aquest curs acull a 60 nens i nenes d'entre 6 i 14 anys.

"Aquesta és la meva última rifa, gràcies a Déu", explicava Fernández en una entrevista concedida a Europa Press amb motiu de la proximitat de la tradicional rifa nadalenca, en què va anunciar que la d'aquest any serà "l'última" per a ell, cosa que el director viu amb "naturalitat".

En canvi, amb nervis, il·lusió i donant ja els últims retocs, han desenvolupat els nens de Sant Ildefons els seus assajos a pocs dies de la rifa. "El que no hàgim fet... ja no ens donarà temps a millorar massa", ha explicat a Europa Press el sotsdirector de l'internat, Pedro Vázquez, qui assegura que els nens "van bé" en els seus assajos gràcies a la presència de 'repetidors', que han participat en anteriors sortejos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés