Actualitzat 31/03/2017 02:12

La 'revàlida' de Batxillerat tindrà quatre assignatures que puntuaran sobre deu i dues que serviran per pujar fins a 14

Els rectors valoren que el canvi en les proves és "raonable" i encaixa dins de les seves reivindicacions

MADRID, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

La 'revàlida' de Batxillerat que ha acordat el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la comunitat educativa consistirà en un sistema "el més semblant possible" al de l'antiga Selectivitat, segons ha explicat el president de la CRUE, Segundo Piriz, que ha detallat que les proves inclouran nous canvis acordats el matí d'aquest divendres 18 de novembre entre el Ministeri i els rectors.

Així, les revàlides constaran de sis exàmens d'assignatures troncals del currículum de segon de Batxillerat, i quatre d'ells puntuaran sobre 10, mentre que els altres dos serviran per pujar la nota fins a 14, tot i que tots ells seran obligatoris.

Segons ha explicat en declaracions als mitjans després del seminari sobre governança de les universitats celebrat a la Universitat Pontifícia de Comillas, l'acord és "raonable" i encaixa amb allò que estava demandant la CRUE. "Espero, vull i desitjo que la mesura acontenti les comunitats autònomes i les universitats", ha manifestat.

A més, s'ha mostrat convençut que el nou format no afectarà el "districte únic" que permet que qualsevol estudiant de qualsevol comunitat autònoma pugui optar a una plaça en universitats de tot el territori espanyol i ha indicat que les proves "són bastant homogènies".

"Crec que hi ha força homogeneïtat en les proves, independent que cada comunitat autònoma tindrà la llibertat de posar les preguntes que consideri oportunes", ha assenyalat.

Píriz s'ha mostrat "prudent" en espera del text que finalment es publiqui sobre les proves, però ha valorat positivament la "deferència" del Govern espanyol per "dialogar i pactar" el format de la nova prova d'accés a la Universitat.

NI MÉS FÀCIL NI MÉS DIFÍCIL

A més, ha assegurat que les proves no seran "ni més fàcils ni més difícils" que les que feien amb l'antic sistema educatiu.

"Abans els estudiants que volien treure la nota de fins a un 14 tenien l'obligació de fer els sis exercicis. Crec que el grau de dificultat serà molt semblant al dels últims anys que està permetent que més del 90% dels estudiants que volen accedir a la Universitat pugui fer-ho", ha indicat.

Alhora, Píriz espera que el text final doni alguna competència més a les universitats en la definició de les proves, tot i que ha assegurat que li consta que la majoria de les comunitats autònomes estan treballant ja amb elles.

Píriz ha inaugurat aquest matí, juntament amb el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, a la Universitat Pontifícia Comillas, el seminari 'Els models de Govern a les universitats'. A l'acte també ha participat Alejandro Tiana, director del seminari i rector de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED).

PACTE D'ESTAT

Durant la seva intervenció, el president de Crue Universitats Espanyoles, Píriz ha aprofitat per mostrar la seva satisfacció perquè "el Pacte d'Estat per l'Educació es troba finalment en l'agenda política".

Per la seva banda, Marín ha corroborat que efectivament "el Pacte d'Estat per l'Educació és un tema ineludible en l'agenda política". "Cal un debat serè i profund per enfocar les universitats espanyoles com a universitats d'excel·lència del segle XXI", ha afegit en relació amb les universitats que, segons la seva opinió, han de passar de "ser molt burocràtiques, a ser universitats més integradores".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés