Actualitzat 09/10/2015 18:47

El rector de la UB advoca per prioritats socials i una millora del finançament

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha advocat aquest divendres per "reforçar les prioritats socials" del centre i millorar finançament de les universitats si es confirmen els senyals de recuperació econòmica, ha informat el centre en un comunicat.

"Si això és així, des de la universitat insistirem que ha arribat l'hora d'un bon finançament, i per part nostra, de reforçar les prioritats socials", ha assenyalat en la inauguració del curs 2015-2016.

Ramírez ha remarcat que els ciutadans acaben d'expressar a les urnes les seves preferències polítiques, i ha recordat que ja ha manifestat el seu suport com a rector al dret a decidir: "No he variat la meva opinió", ha afirmat.

El rector ha assegurat que la cohesió social constitueix un dels màxims triomfs col·lectius dels catalans i és un objectiu compartit per totes les forces polítiques: "Ens agradaria que també fos un objectiu comú la millora del finançament de les universitats".

"Hem estat tossuts en la defensa del nostre model cientificohumanista i en la prioritat del nostre personal. Al mateix temps, hem insistit en la necessitat de construir una universitat pública i de qualitat al mig de les retallades i regressions. Hem atribuït a la universitat la consideració de qüestió d'estat", ha remarcat Ramírez.

Ha recordat que l'any que ve es commemoren els 50 anys de la Caputxinada i que "no es poden oblidar mai" els principis de llibertat, democràcia, igualtat i solidaritat que emanen de la universitat.

El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha reconegut que els últims cinc anys han estat complicats, ha defensat com a necessari revertir les restriccions pressupostàries, i ha remarcat que la UB ha augmentat els seus estàndards malgrat les dificultats.

El discurs inaugural ha anat a càrrec del catedràtic de la UB especialitzat en dialèctica Joaquim Prats, que ha explicat que la crisi dels sistemes educatius és un fenomen que té lloc a diversos països i que els canvis socials han deixat "obsolets" molts dels plantejaments tradicionals de l'educació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés