Actualitzat 31/12/2016 12:00

Un projecte amb discapacitats gestiona el restaurant del Teatre Auditori de Granollers

Manel con el 'staff' de restaurante Gato Verde del Teatro Auditori de Granollers
FUNDACIÓN APADIS

Usa productes propis, sorgits d'iniciatives de la Fundació Apadis

GRANOLLERS (BARCELONA), 31 des. (EUROPA PRESS) -

Un projecte de la Fundació Apadis, una entitat sense ànim de lucre que treballa amb persones amb discapacitat i els seus familiars del Vallès Oriental, s'encarrega de la gestió del servei de restauració del Teatre Auditori de Granollers.

Es tracta del restaurant Gato Verde, una iniciativa que va arrencar a Les Franqueses del Vallès (Barcelona) fa gairebé tres anys amb padrins de renom com Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Ada Parellada i Ferran Adrià, en què els cambrers tenen algun tipus de discapacitat, tal com ha detallat a Europa Press la presidenta d'Apadis, Imma Navarro.

L'estiu passat va sortir a concurs la restauració de l'Auditori i van presentar el seu "projecte social", ha determinat Navarro, ja que a més de discapacitats es contracten a pares i mares en atur amb experiència en el sector, persones amb mesures penals i voluntaris, tenint com a xef al de l'Hotel Princesa Sofia de Barcelona, Marc Hernández.

L'objectiu és que es "facin pràctiques reals per estar més preparats per al mercat laboral", per aquesta raó, els integrants de la Fundació van rotant pels diferents projectes --una botiga de segona mà, cura de gallines i d'un hort, entre d'altres--, després d'haver fet un pla formatiu personalitzat en què s'avaluen les capacitats i les dificultats.

En aquest sentit, ha destacat que "l'important no és només que arribi l'oferta sinó que es mantingui en el lloc al llarg del temps", apuntant que hi ha cinc integrants de la Fundació que fa 13 anys que treballen a l'Hospital de Granollers i un altre grup ho fa al macrocomplex comercial de Decathlon a Mollet del Vallès (Barcelona).

PRODUCTES PROPIS

Navarro ha assegurat que el "menjar és de qualitat i els preus són competitius", hi ha un menú diari, un altre de cap de setmana i se serveixen sopars els dijous, divendres i dissabte, fets amb productes de proximitat, recollits de l'hort ecològic que els membres d'Apadis tenen sota la seva responsabilitat --el projecte Hortus--, una carta gastronòmica que es complementa amb l'oferta cultural que es dóna a l'Auditori.

L'origen de la Fundació Apadis és des de 1994 i treballa per promoure la integració social i laboral de discapacitats i actualment té 107 persones a càrrec del Vallès Oriental.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés