Actualitzat 20/09/2016 16:58

Peter Gotzsche destapa els danys de psicofàrmacs "que maten" en un llibre

El investigador danés Peter Gotzsche autor del libro 'Psicofármacos que matan'
EUROPA PRESS

Sosté que són la tercera causa de mort després de malalties cardiovasculars i el càncer

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

L'investigador danès Peter Gotzsche destapa en el llibre 'Psicofármacos que matan. Y denegación organizada' (Los Libros del Lince, 2016) els danys que poden causar els psicofàrmacs que s'usen per tractar malalties com la depressió, la demència, el TDAH, l'esquizofrènia i la bipolaritat.

En roda de premsa aquest dimarts a Barcelona per presentar la seva nova publicació, Gotzsche, que és director de The Nordic Cochrane Centre, ha comparat aquests medicaments amb l'alcohol: "Els fàrmacs psiquiàtrics no poden curar a ningú. Són com l'alcohol: no pot curar-te però et fa sentir més content".

Gotzsche, també autor de 'Medicamentos que matan y crimen organitzado', sosté que els psicofàrmacs suposen "la tercera causa de mort" després de les malalties cardíaques i el càncer, ja que són tan perjudicials que cada any acaben amb la vida de més de mig milió de persones grans de 65 anys.

Per exemple, ha relacionat la síndrome d'abstinència que generen els psicofàrmacs per a l'esquizofrènia amb la predisposició al suïcidi, i ha citat els problemes d'equilibri que provoquen els fàrmacs per a la demència en ancians.

"Seria millor per a la humanitat treure tots els psicofàrmacs del mercat perquè tindríem una població més sana que viuria més anys, ja que no matarien a tanta gent", ha assegurat en admetre que la seva és una visió controvertida però que està basada en estudis científics.

Explica que els antidepressius no només no funcionen sinó que incrementen el risc de suïcidi fins i tot en gent gran, i que els fàrmacs per tractar el TDAH són com "amfetamines" que es poden comprar legalment en la farmàcia.

Segons la seva opinió, els medicaments per al TDAH canvien el cervell dels nens i provoquen que estiguin més tranquils, el que "és bo per als professors i els pares", però perjudica els petits perquè es tornen menys curiosos i més aïllats, ha dit després de qualificar aquest fet d'horrorós.

REVOLUCIÓ EN LA PSIQUIATRIA

L'investigador advoca per una "revolució en la psiquiatria" que han de liderar els professionals joves i que ha de basar-se a respectar el pacient, i ha defensat introduir iniciatives com els 'diàlegs oberts' que s'han posat en marxa en països com Finlàndia.

Aquesta teràpia consisteix a crear un grup amb professionals, amics i familiars per tractar a la persona "d'una forma humana", el que reporta millors resultats que la psiquiatria tradicional, ha assegurat Gotzsche.

Segons la seva opinió, la psiquiatria ha arribat a la sobremedicació pels "increïbles interessos econòmics que hi ha per diagnosticar a gent que està trist", a causa que han perdut a un ser estimat o han suspès un examen, ha exemplificat en relació amb el diagnòstic per depressió.

Ha remarcat que els psicofàrmacs creen pacients crònics, per la qual cosa aquests tractaments acaben i han estat molt més cars: "És una idea dolenta. La curació ràpida no existeix i és increïblement més cara per a la societat".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés