Publicat 25/11/2014 21:03

El Papa defensa una Església que no discrimini "ni temi el pluralisme" a les grans ciutats

El cardenal arzobispo de Barcelona, Lluís Martínez Sistach
EUROPA PRESS

Sistach se suma al Pontífex i crida a "sortir a les perifèries geogràfiques i espirituals"

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha llegit aquest dilluns una carta de salutació del Papa Francesc davant d'una vintena de bisbes de ciutats de tot el món reunits a Barcelona, en què ha afirmat que l'Església ha de fer arribar la paraula de Déu als diferents ambients "sense témer el pluralisme ni caure en cap discriminació".

El Papa ha enviat aquest missatge a Sistach amb motiu del Congrés Internacional de Pastoral de Grans Ciutats, que aquest dimarts ha reunit a centenars de feligresos a la Basílica de la Sagrada Família, on s'ha celebrat la litúrgia de la paraula.

A la carta, el Pontífex ha encoratjat a seguir reflexionant sobre l'evangelització en les grans ciutats: "M'alegro pels esforços realitzats, i animo a tots a seguir reflexionant, de manera creativa, sobre la manera d'afrontar la tasca evangelitzadora en les grans ciutats".

En aquestes ciutats "tots necessiten sentir la proximitat i la misericòrdia de Déu, que mai els abandona", i ha afegit que Déu sempre sap fer-se trobar i pren la iniciativa per oferir el sentit de la vida verdadera als qui estan sols, desorientats o adolorits per les ferides provocades per una societat frenètica i insolidària.

El Papa ha afirmat que l'Església no considera una pèrdua sortir a les perifèries o canviar els esquemes acostumats si cal, ja que "com una mare, el que li interessa és el bé dels seus fills, sense escatimar esforços i sacrificis".

Així, ha defensat que els creients se serveixin de l'Evangeli per portar una vida fecunda d'esperança, d'alegria i de pau, i ha afegit: "Que no els falti acollida per sentir-se integrats en una comunitat, sigui en circumstàncies de disgregació com de fred anonimat, que creixi en ells l'esperit de l'autèntica solidaritat amb tots, especialment amb els més necessitats".

Ha demanat que els treballs del Congrés "il·luminin l'acció pastoral en el moment actual"; ha beneït als congressistes i als participants d'aquest acte solemne, i ha pregat a Sistach que resi i faci resar per ell i pels fruits del seu servei a l'Església.

PARAULES DE SISTACH

Abans de llegir la carta, Sistach ha donat la benvinguda als bisbes i ha afirmat que el Congrés pretén ajudar a donar una major presència de l'Església en les grans concentracions urbanes i, com diu el Pontífex, ha cridat a sortir "a les perifèries geogràfiques i espirituals".

"Déu viu a les ciutats", ha recordat Sistach citant el Papa, i ha afegit que Déu es mostra en l'esforç de moltes persones en les seves solidaritat, fraternitat i justícia, i ha dit que la fe ajuda a voler i a veure a Déu més enllà d'allò negatiu.

CONGRÉS DE TRES DIES

El president del Govern, Artur Mas, s'ha trobat breument amb els bisbes abans del començament de la cerimònia, i després la Basílica ha acollit intervencions musicals de la Polifònica de Puig-reig i l'Escolania de Montserrat, a més de testimonis sobre la situació espiritual i social en els diferents continents.

Al Congrés, que durarà tres dies, han participat una vintena de cardenals i arquebisbes de les grans metròpolis que representen a més de 100 milions de ciutadans catòlics de tot el món, distribuïts en diòcesi de Xile, l'Argentina, el Brasil, EUA, Índia, Corea, Itàlia, Portugal, França, Croàcia, Les Filipines i el Canadà, entre d'altres.

La fase preparatòria del congrés va comptar amb la participació de nou experts de prestigi internacional, entre sociòlegs, teòlegs i pastoralistes, entre els quals figurava el catedràtic de la Universitat de Berkeley Manuel Castells; el president de l'École donis Hautes Études de París, Marc Augé; el catedràtic Javier Elzo i els teòlegs Angeli di Berardino, Carlos M.Galli i Alphonse Borràs, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés