Actualitzat 30/03/2017 03:18

El nombre de persones amb assegurança privada de salut creix un 4,3% cada any a Catalunya des del 2012

Aces lamenta una "estigmatització" de l'ànim de lucre a l'àmbit sanitari

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

Gairebé dos milions de persones tenen una assegurança privada de salut a Catalunya segons dades del 2015, fet que representa un augment interanual del 4,3% des del 2012, segons revela l'Informe de l'Institut per al Desenvolupament i la Integració de la Sanitat (Idis) 'Sanitat Privada. Aportant Valor. Anàlisi de la situació 2016', presentat aquest dilluns.

Durant l'últim any, el volum de primes del sector privat ha augmentat un 5,8%, cosa que representa el 22,4% del mercat estatal en aquest camp, ha explicat el director del Centre Mèdic Teknon, José Luis Simón, en vista de les dades del document que mostren una "confiança creixent i satisfacció" dels pacients.

El 2012 un total de 1.745.222 persones tenien assegurança privada; el 2013, un total de 1.933.271; el 2014, 1.958.117, mentre que el 2015 la xifra ha pujat a 1.985.952 persones.

El 87% dels usuaris de la sanitat privada de Catalunya recomanaria el seu ús, segons dades extretes de l'Informe Idis i del Baròmetre de la Sanitat Privada a Catalunya, els dos presentats en una jornada promoguda per Idis i l'Associació Catalana d'Entitats Sanitàries (Aces).

L'informe constata que Catalunya disposa de 146 hospitals de titularitat privada, que constitueixen el 69% del total dels centres hospitalaris i el 56% de llits, i se situa al capdavant d'Espanya en recursos destinats a la partida de concerts, amb més de 2.300 milions d'euros.

L'informe reflecteix que el 63% de les sales d'hemodinàmica i el 58% d'equips de ressonància magnètica es troben en el sector privat, així com el 73% dels equipaments per fer mamografies i el 75% dels densitòmetres ossis.

"COMPLEMENTARIETAT IMPRESCINDIBLE"

La presidenta de la patronal Aces, Cristina Contel, ha destacat la "complementarietat imprescindible" de tots els recursos sanitaris existents en el territori sense perjudici que el seu origen o titularitat sigui pública o privada.

El director general d'Aces, Lluís Monset, ha destacat que un de cada quatre catalans té una assegurança privada, i ha subratllat que els nivells de qualitat entre els proveïdors privats són similars o superiors respecte al públic, si bé els primers són més eficients.

Monset ha cridat a tenir en compte que, "així com fa un temps podia ser que el sector privat estigués una mica per sota en inversions, des de fa uns anys això ja no és cert, en part per la crisi i per la competitivitat pròpia dels sistemes de lliure competència".

"ESTIGMATITZACIÓ" DE L'ÀNIM DE LUCRE

"Curiosament, quan això és més evident que mai, el que estem veient és que desgraciadament l'estigmatització de l'ànim de lucre és el nostre pa de cada dia en una majoria d'administracions, articles i opinions", ha lamentat.

Segons el secretari general de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (Idis), Luis Mayero, la sanitat privada és fonamental en el sosteniment del sistema sanitari, de l'economia, el teixit empresarial i l'ocupació.

Després de mostrar les xifres estatals, ha defensat que les persones amb assegurança privada realitzen un "copagament que fa que la resta tingui una major accessibilitat a la sanitat pública".

"Hem de remar junts perquè el sistema sanitari sigui sostenible i integrat", ha subratllat Mayero, en el marc de la jornada, a la qual finalment no ha acudit el director territorial gerent a Catalunya de Quironsalud, Jaume Raventós.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés