Actualitzat 31/03/2017 03:50

El musical 'Molt soroll per no res' d'Àngel Llàcer torna al Teatre Nacional de Catalunya

La comèdia de Shakespeare ha renovat vuit actors del repartiment, entre els quals hi ha Llàcer

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

'Molt soroll per no res' de William Shakespeare, dirigida per Àngel Llàcer i amb la direcció musical de Manu Guix, torna al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) després d'aconseguir esgotar les entrades la temporada anterior amb més de 30.000 espectadors, ha anunciat el director del TNC, Xavier Albertí, aquest dilluns en roda de premsa.

La novetat d'aquesta reposició és la incorporació de vuit nous actors que han substituït els de l'edició anterior, que no han pogut repetir per altres tasques i compromisos, entre els quals hi ha el mateix Llàcer, que serà substituït per Pau Ferran en el personatge de Director.

Una altra de les noves incorporacions és Sílvia Abril que encarnarà Beatriu i ha assegurat que tot i que és coneguda pels seus personatges còmics: "A l'Institut (del Teatre) em vaig atipar de fer drama però ningú em va veure" i ha afegit que, a més de les parts de drama, a l'obra també hi ha molta comèdia.

"El més difícil ha estat enamorar-me de David Verdaguer", ha afegit Abril en to còmic en referència a qui serà el seu company de protagonisme, el nominat a Millor Actor Musical pels Premis Butaca, David Verdaguer, que repetirà com Benedicte, l'odiat i després estimat de Beatriu.

Els altres actors que se sumen al repartiment són: Geòrgia Stewart, que debutarà com a actriu en aquesta representació; Josep Palau, que representava la guineu al musical 'El Petit Príncep' també de Llàcer i Guix, i ha fet un canvi de papers amb Marc Pociello; Víctor Gómez; Jordi Vidal i Màrcia Cisteró.

NOU PÚBLIC

Albertí ha explicat que el musical ha obert les portes a un públic, sobretot jove, allunyat del teatre que l'ha valorat com una "experiència no dissuasòria".

Aquest aspecte també l'ha valorat l'actor Guillem Albà, una nova incorporació, per acceptar el paper de Cirereta que Llàcer li va oferir: "Aconsegueix que la gent vingui i s'empassi un Shakespeare sense assabentar-se'n".

"A poc a poc anirem acostumant la gent que el Teatre Nacional també és lloc per a musicals", ha comentat Llàcer i ha afegit que un teatre nacional hauria d'avalar la qualitat per sobre de l'expressió artística que s'hi tracti.

ESCENOGRAFIA I MÚSICA EN DIRECTE

Llàcer i Guix van convertir la comèdia de Shakespeare en un musical i la van traslladar a l'època daurada del cinema americà dels anys cinquanta, en què la història dels amants de Sicília s'ha traslladat a un plató que posa en dubte la frontera entre la ficció i la realitat.

La posada en escena es manté igual, així com el vestuari, el text i les coreografies, ha comentat Llàcer: "Si alguna cosa funciona no la toquis", i ha afegit que tot i que la resta segueix igual, els vuit actors nous ofereixen als personatges uns matisos únics diferents dels altres.

El muntatge és l'únic musical de gran format de Catalunya amb tota la música i les veus en directe, per la qual cosa durant la representació hi haurà una orquestra, dirigida en la majoria d'actuacions per Guix, que interpretaran cançons de Cole Porter i alguna d'Irving Berlin i I. Herb Brown.

L'obra es podrà veure a la Sala Gran des d'aquest dijous fins a l'1 de gener, tot i que la primera setmana ja té les entrades exhaurides, ha comentat Llàcer: "Desitgem que torni a ser l'èxit que va ser l'any passat, que per això fem teatre, perquè vingui la gent".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés