Actualitzat 29/03/2017 13:36

El mosquit tigre arriba a 70 nous municipis espanyols en un any

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

El mosquit tigre ha arribat a 70 nous municipis de tres províncies --Osca, Lleida i Cadis-- i a les illes de Menorca i Formentera en un any, segons un estudi publicat en la revista 'Acta Tropica', en què ha col·laborat el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf)-Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha informat aquest divendres en un comunicat.

El mapa del mosquit tigre fins al 2015 ha estat publicat per investigadors de diverses institucions espanyoles liderades per la Universitat de Múrcia, en col·laboració amb la plataforma de ciència ciutadana 'Mosquit Alert' del Creaf i el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (Ceab)-Consells Superior d'Investigacions Científiques (Csic), impulsada per l'Obra Social La Caixa.

Després d'analitzar més de 200 localitats i confirmar la presència del mosquit tigre a Cadis, Lleida i Osca, l'estudi posa de manifest que l'insecte invasor "ja completa tot l'arc mediterrani espanyol i avança cap a l'interior", segons l'estudi que conté dades del 2004 al 2015.

"Hem comprovat que el mosquit tigre segueix establert en els llocs on es trobava els anys anteriors, sobretot a la zona costanera. A més, ha colonitzat nous territoris", ha destacat l'investigador Francisco Collantes, del departament de Zoologia i Antropologia Física de la Universitat de Múrcia i un dels líders del treball.

Collantes ha afegit que el resultat del treball era "bastant previsible", ja que les zones que s'han trobat amb mosquit tigre són extensions dels marges i omplen els buits del mapa.

El mosquit tigre avança ràpid a causa de l'activitat humana i als mitjans de transport, tot i que també ho atribueix a un efecte de 'bola de neu': "Com cada vegada el mosquit ocupa més àrees, també és possible que hi hagi més desplaçaments artificials i que s'acceleri el procés de colonització".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés