Juli Soler
Foto: EL BULLI FOUNDATION

BARCELONA, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El director i copropietari d'El Bulli durant més de tres dècades, Juli Soler, ha mort aquest dilluns a la matinada a causa de l'evolució de la malaltia neurodegenerativa que patia des de fa anys, han informat a Europa Press fonts pròximes a Soler.

   La BulliFoundation i la família de Soler van anunciar a finals del 2012 en un comunicat que la malaltia l'obligava a deixar les funcions al capdavant de la fundació, on treballava d'ençà que el restaurant va tancar, el 30 de juliol del 2011.

   Soler va fitxar Adrià a principis dels anys 80, i al costat d'ell va liderar la revolució d'El Bulli, i va arribar a convertir-lo en el millor restaurant del món.

AL BULLI DES DEL 1981

   Soler, nascut a Terrassa (Barcelona) el 31 de maig del 1949, va arribar a la cala Montjoi de Roses (Girona) el 1981, quan el restaurant tenia una estrella Michelin, i 30 anys més tard El Bulli en va arribar a tenir tres.

   Havia començat a treballar en el sector de l'hostaleria al costat del seu pare i des dels 13 anys va estar vinculat al món de la restauració, tot i que la seva passió pel rock també el va portar després a dirigir algunes discoteques, així com diversos negocis vinculats amb la música.

   Després va començar a dirigir El Bulli en col·laboració amb Ferran Adrià fins al 2011, quan van tancar el local i van crear la BulliFoundation, un centre d'investigació de la cuina d'avantguarda, de formació i promoció de la gastronomia que s'instal·larà en la mateixa localització del Bulli, al Cap de Creus.

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés