Actualitzat 06/10/2017 14:55

'Moonlight', Oscar a la Millor Pel·lícula després d'un error històric que havia fet guanyador 'La La Land'

Moonlight
DIAMOND FILMS

MADRID, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

'Moonlight' es va erigir finalment com a guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula robant-li la glòria a la ciutat de les estrelles 'La La Land', a la qual prèviament havien proclamat com a guanyadora en el qual va ser el final de gala més rocambolesc de la història recent dels premis de l'Acadèmia de Hollywood.

El musical ambientat a la ciutat de Los Ángeles arribava com a màxima favorita a la 89ª edició dels Oscar de Hollywood després de fer història amb les seves 14 nominacions, igualant el rècord de 'Titanic' i 'Tot sobre Eva' i després d'anotar-se un altre històric ple en els Globus d'Or en fer-se amb els set guardons als quals estava nominat.

I de fet va viure la seva gran nit... però solament durant uns instants. Warren Beatty i Faye Dunaway van ser els encarregats de lliurar el premi final de la nit, el de millor pel·lícula, i els protagonistes d'un error que passarà a la història dels Oscar.

Beatty va llegir la targeta equivocada i va proclamar a 'La La Land' com a guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula. Finalment, i després d'uns moments de tremenda confusió, va ser el propi productor de 'La La Land' qui va rectificar l'error i, mostrant la targeta de 'Moonlight', va proclamar l'autèntica vencedora. "Això no és una broma, Moonlight ha guanyat el premi a millor pel·lícula", va afirmar amb la targeta amb la guanyadora.

Sabor amarg per tant per a 'La La Land' i per Damien Chazelle que, amb 32 anys, moments abans es va convertir en el cineasta més jove a emportar-se el premi al millor director.

En total 'La La Land' es va fer amb sis premis dels catorze als quals estava nominada: el de millor director, millor banda sonora i millor cançó original pel tema 'City of Stars', millor fotografia per Linus Sandgren, millor disseny de producció per a David Wasco i Sandy Reynolds-Wasco i millor actriu protagonista per a Emma Stone.

Stone, gran favorita, va complir els pronòstics i es va imposar a Isabelle Huppert ('Elle'), Ruth Negga ('Loving'), Natalie Portman ('Jackie') i Meryl Streep ('Florence Foster Jenkins'). També va fer el propi Casey Affleck que es va alçar amb el premi al millor actor protagonista pel seu treball en el drama 'Manchester desde el mar' i es va imposar a Andrew Garfield ('Hasta el último hombre'), Ryan Gosling ('La La Land'), Viggo Mortensen ('Captain Fantastic') i Denzel Washington ('Fences').

Tampoc va haver-hi sorpresa quant als secundaris. Viola Davis es va emportar el premi a la millor actriu de repartiment pel seu treball a 'Fences' i Mahershala Ali va fer el propi en alçar-se amb l'Oscar al millor actor de repartiment per la seva interpretació a 'Fences'. "Som l'única professió que celebra la vida", va afirmar entre llàgrimes Davis en un afectat discurs en el qual va dedicar el premi a l'autor de 'Fences', el difunt August Wilson, i al seu "capità" Denzel Washington.

ALTRES PREMIATS

El premi al millor guió original va ser per a Kenneth Lonergan per 'Manchester desde el mar' i el de millor guió adaptat per Barry Jenkins per 'Moonlight'.

L'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa va ser per a 'The salesman', de l'iranià Asghar Farhadi, que va renunciar a acudir a la gala en protesta per les mesures antimigratòries del president Donald Trump, l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació va ser per a 'Zootròpolis' de Disney i el premi al millor documental va ser per a 'O.J. Made in Amèrica'. La basa espanyola, 'Timecode', nominat al millor curtmetratge de ficció es va quedar sense premi que va anar a parar per a Hongria amb 'Mindenki' (Canta).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés