Publicat 27/02/2016 11:53

Més de 100 detinguts d'una xarxa que introduïa ciutadans xinesos il·legalment a la UE

MADRID, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb policies britànics, francesos i italians, han detingut a més de 100 persones relacionades amb una organització criminal dedicada a introduir ciutadans xinesos de manera il·legal al Regne Unit, Irlanda, França i Itàlia, a través d'aeroports espanyols.

Segons ha informat la policia en un comunicat, els membres del grup criminal són tots d'origen xinès.

Entre els arrestats estan els responsables de la xarxa criminal a Espanya que operaven en aeroports de Madrid, Barcelona, Màlaga, Bilbao, Palma de Mallorca, Alacant i Arrecife utilitzats com a trampolí per desplaçar els seus compatriotes a diferents països de la Unió Europea.

Durant l'operació policial s'han realitzat dos registres domiciliaris en els quals els agents han trobat 150 passaports falsificats de diferents nacionalitats asiàtiques i nombrosos suports informàtics el contingut dels quals està sent analitzat per experts policials.

La investigació va començar a finals de l'any 2013, quan en diferents aeroports espanyols van començar a produir-se detencions, cada vegada amb més freqüència, de ciutadans d'origen xinès que eren detectats quan pretenien embarcar en vols amb destinació al Regne Unit i Irlanda, utilitzant documentació falsificada.

Poc després, els agents van aconseguir establir un nexe comú a tots ells: una organització de caràcter internacional formada sobretot per ciutadans de nacionalitat xinesa que operava a Espanya, França, Anglaterra i la Xina, i que mantenia vincles amb altres organitzacions similars assentades tant a Espanya com en altres països europeus.

Els membres de la xarxa captaven persones que desitjaven sortir de la Xina prometent-los arribar a la Unió Europea a canvi d'una quantitat de diners que podia variar en funció del destí escollit i dels mitjans utilitzats per aconseguir-ho.

DOCUMENTACIÓ SOSTRETA O FALSA

A continuació, iniciaven les gestions necessàries perquè els immigrants poguessin entrar en qualsevol país de l'espai Schengen, per a les quals solien utilitzar dos procediments: o bé viatjaven en vols directes des de La xina a Europa utilitzant passaports i visats autèntics però sostrets a terceres persones; o feien escales intermèdies utilitzant documentació falsificada de gran qualitat que en dificultava la detecció en els diferents controls fronterers.

Per arribar a Espanya, ho feien a través de diferents aeroports tractant de passar desapercebuts per a la policia de Fronteres. Però els agents van detectar la seva presència en els de Madrid, Barcelona, Màlaga, Bilbao, Palma de Mallorca, Alacant i Arrecife.

Una vegada dins de la Unió Europea, membres de l'organització els recollien i els traslladaven a 'pisos pastera'.

Mentre estaven en els esmentats domicilis, l'organització els retirava la documentació amb la qual havien viatjat i els obligava a quedar-s'hi mentre es confeccionaven o falsificaven nous documents per al viatge fins al seu destí final.

Aquestes falsificacions eren realitzades a la Xina i els documents es remetien a Espanya a través d'empreses de missatgeria.

Quan disposaven de la documentació necessària, l'organització s'encarregava d'adquirir bitllets d'avió en agències de viatge italianes, amb destinació al Regne Unit i Irlanda sobretot.

Les tasques de 'passadors' les realitzaven els coneguts com a 'snakehead', homes de total confiança de la xarxa que comptaven amb una àmplia experiència i coneixien a la perfecció les ciutats, aeroports i principals vies de comunicació de les ciutats així com els procediments policials i judicials. La seva principal funció era la d'acompanyar, guiar i controlar en tot moment les persones traficades durant les diferents etapes del viatge.

Segons assenyala la policia, l'organització destacava pel seu caràcter hermètic i ben estructurat amb membres operant en diferents països simultàniament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés