Actualitzat 12/09/2016 11:14

Meritxell Ruiz assegura que la Lomce "haurà de canviar" quan es formi Govern

Meritxell Ruiz
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, s'ha mostrat convençuda aquest dilluns que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) "haurà de canviar" quan es configuri un nou Govern espanyol en haver estat aprovada per majoria absoluta sense consens.

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, ha reiterat que es tracta d'una llei "molt ideològica i molt poc pedagògica", i ha defensat la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), en considerar-la més avançada a nivell pedagògic que la Lomce.

Entre les crítiques a la Lomce, ha assenyalat el desprestigi que fa de la Formació Professional (FP) o que de les 'revàlides' depengui l'obtenció del títol d'ESO o Batxillerat, i no serveixin per millorar el sistema.

Ha assegurat que el ministre d'Educació i Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ja ha fet "un pas enrere" després d'assegurar que les 'revàlides' d'aquest curs no tindran validesa acadèmica.

"Espero que el curs que ve estiguem en una altra situació com ha dit el president Puigdemont i, en tot cas ens ho hàgim de plantejar amb la normativa catalana. Si no és així, el ministre ja ha fet un pas enrere aquest any (...) Ja ha dit que s'ha de replantejar", ha afirmat.

COMENÇAMENT DE CURS

La consellera ha explicat que el curs s'ha iniciat amb normalitat en les escoles catalanes, en què haurà 7.822 alumnes més i 798 docents més que l'anterior, fins a arribar a la xifra de 1.570.011 alumnes.

Ha celebrat que aquest increment d'alumnes hagi estat sobretot en estudis postobligatoris, i ha remarcat que amb vista al curs que comença li agradaria haver avançat més en millores en les substitucions de docents.

Ha remarcat que el Consell Escolar de Catalunya (CEC) iniciarà en octubre un debat sobre com haver de ser el model educatiu i establir quines bases tindria sense restriccions pressupostàries o de normativa.

Preguntada pel calendari escolar, ha reiterat que a Catalunya existeix un greu problema de conciliació laboral, i ha dit que tot eventual canvi hauria de ser fruit d'un debat no només escolar, sinó social.

Sobre el debat dels deures, ha remarcat que els docents tenen molt criteri, i que els deures han de ser una eina per "reforçar o potenciar" el que es realitza a l'aula, no per carregar l'horari.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés