Actualitzat 19/04/2017 15:42

El Mercat de les Flors explora "la bellesa de convertir el ruïnós en ruïna" amb 'Mud Gallery'

L'obra 'Mud Gallery'
ANTONIO NAVARRO WIJKMARK/MERCAT DE LES FLORS

Mostra la "tenacitat" de convertir una cosa que s'amaga en una cosa que s'exposa

BARCELONA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

El Mercat de les Flors de Barcelona explora des del divendres 21 fins al diumenge 23 d'abril "la bellesa de convertir el ruïnós en ruïna" en l'espectacle de dansa 'Mud Gallery', ha explicat el codirector de la companyia La Intrusa, Damián Muñoz, aquest dimecres en roda de premsa.

L'obra, que interpreta ell mateix junt amb l'altra directora i creadora, Virginia García, i amb Tatín Revenga, està centrada en l'esplendor: "No de quan estàs en un moment àlgid sinó de la tenacitat de les persones de convertir una cosa ruïnosa --i que amagues-- en una ruïna; és a dir, una cosa que exposes i ensenyes", ha detallat Muñoz.

"La tenacitat silenciosa amb la qual t'enfrontes a les coses és la que ens fa més bells", ha reflexionat, recordant una citació similar de Jean-Luc Godard.

La llum té un paper destacat --Muñoz considera que gran part de la seva acció gira al voltant d'ella-- i evoluciona concorde a l'espectacle: "Neix amb una llum fictícia, de rebot; es va transformant en foscor total i al final acaba ressorgint una llum més humana, que surt de l'interior", ha descrit el coreògraf.

CONCERT, DISC, LLIBRE I PEL·LÍCULA

Els moviments van acompanyats de les cançons que ha creat Jesús Díaz (Making Music in Silence): "La música també pot ser llocs plàstics i visions. He volgut aprofundir en l'emoció de cadascuna de les tres fases, fent-ho des de dins per arribar a l'esplendor que les melodies havien de tenir", ha explicat Díaz, la música de les quals se sent gravada en l'espectacle.

Les cançons, amb lletra conjunta entre Díaz i els dos directors de la companyia, han evolucionat de forma independent: el dimecres 10 de maig Díaz les interpretarà a Santiago de Compostel·la en un concert i dins d'un mes aproximadament les publicaran en un disc, mentre que hi ha altres projectes paral·lels a l'obra com un llibre i una pel·lícula.

Malgrat estar junts en l'escenari, García i Muñoz no actuen com a un duo escènic: la interacció entre tots dos es limita a moments molt concrets, cosa que els ha fet sortir de la seva zona de confort: "Som dues persones que van en un viatge semblant però que no van al mateix temps ni s'acompanyen, gairebé no ens veiem", ha afirmat Muñoz.

No obstant això, els dos van evolucionant en la cerca de l'esplendor humana que fa l'obra, cosa que queda reflectida en el fang ('mud', en anglès) al qual fa referència el títol: "Som com el fang, ens modelem per ressorgir i continuar, connectant també amb un instint animal", ha assegurat.

D'altra banda, està pensat com una galeria d'art: "Cadascun va creant una espècie d'obra visual. L'obra és una galeria dels moments viscuts per les persones mentre transcorre", ha dit, plantejant no saber si és el públic qui contempla l'obra d'art o si són els artistes els espectadors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés