Actualitzat 07/10/2015 07:23

Mas, Junqueras i Albiol, entre els assistents a l'estrena de temporada del Liceu

El teatre obrirà amb un renovat 'Nabucco' ambientat en els anys de l'Holocaust

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, i els líders d'ERC, PSC i PP, Oriol Junqueras, Miquel Iceta i Xavier García Albiol, respectivament, assistiran aquest dimecres a l'estrena de la temporada del Gran Teatre del Liceu, entre d'altres personalitats que presenciaran el retorn escenificat de 'Nabucco' a la sala després de 31 anys.

La inauguració coincideix amb el 16 aniversari de la reobertura del Liceu després de l'incendi i reunirà a bona part de la plana major de la política catalana.

Està confirmada la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la delegada del Govern a Catalunya, María dels Llanos de Luna; el secretari d'Estat de Cultura, José María Lasalle, i la comissionada de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda.

L'esfera empresarial estarà representada per Miquel Valls (Cambra de Comerç de Barcelona), Joaquim Gay de Montellà (Foment del Treball) i Josep González (Pimec), així com Salvador Alemany (Abertis), que s'estrena com a president del Consell de Mecenatge del Liceu.

GRANS VEUS

'Nabucco', de Giuseppe Verdi, podrà veure's fins al 22 d'octubre i té la direcció musical de Daniel Oren i escènica de Daniele Abaddo i un repartiment en el qual participen grans veus com les dels barítons Ambrogio Maestri i Luca Salsi i les sopranos Martina Serafin i Tatiana Melnychenko.

Centrat en l'ambició i el poder, aquest drama líric en quatre parts amb llibret de Temistocle Solera, està basat a l'Antic Testament i en l'obra 'Nabuscodonosor', de Francis Cornue i Anicet-Bourgeois, i el l'espectacle ja s'ha pogut veure al teatre alla Scala i la Royal Opera House Covent Garden, teatres coproductors, al costat del Lyric Opera of Chicago i el Liceu.

L'opressió i la falta de llibertat del poble hebreu és el tema central d'aquesta òpera --un dels primers èxits de Verdi--, on el protagonista Nabuccodonsor conquista a Judea mentre que la seva filla Fenena, enamorada d'un hebreu, intenta alliberar al poble oprimit enfrontant-se a la seva germana Abigaille.

En aquesta versió, el director escènic reinterpreta l'opressió babilònica dels hebreus situant la trama al segle XX durant els anys de l'Holocaust i el genocidi jueu.

En una trobada amb la premsa la setmana passada amb motiu del començament de la temporada, el director general, Roger Guasch, va defensar el paper del Liceu com "far de la cultura catalana", assegurant que s'han fet els deures i que ha arribat l'època de posar en valor tot el treball que s'ha fet.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés