Actualitzat 30/03/2017 11:15

L'obra de teatre 'Wohnwagen' reivindica l'amor en una nova manera de concebre el teatre

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

'Wohnwagen' és una obra de teatre creada i interpretada per joves de menys de 25 anys arribarà a La Seca Espai Brossa de Barcelona el 10 de novembre, un "conte" representat en un nou concepte d'escenari que és en realitat un espai de reflexió i participació per al públic, ha explicat aquest dimecres la companyia Wohnwagen en roda de premsa.

Els protagonistes són Emma i Anton, dos joves oposats --ella és molt activa i esbojarrada i ell només busca tranquil·litat-- que s'enamoren i volen unir els seus dos estils de vida per poder estar junts, en un viatge en el qual els acompanyen "elements màgics" de conte com una bruixa, una fada, un dimoni i un àngel, que a partir de la història de la parella discuteixen temes com l'amor i l'individualisme des de la dualitat del bé i el mal.

Emma i Anton decideixen comprar una caravana ('wohnwagen' en alemany) per poder "viatjar i estar a casa" alhora i així compatibilitzar els seus dos caràcters tan diferents, i és d'aquesta història d'on surt el títol, que també juga amb els verbs alemanys 'wohnen' (viure) i 'wagen' (atrevir-se).

Els actors han definit el projecte com un experiment del qual no han sabut "trobar la definició en el diccionari", cosa que els sembla la cosa més excitant, i que utilitza un llenguatge modern i posdramàtic, per combinar la màgia dels personatges de conte i els seus jo reals, incloent en la narració elements de la seva generació com l'Skype.

DE BERLÍN A BARCELONA

L'autor de l'obra és Rémi Pradère, un jove que va escriure i va estrenar l'obra a Berlín, un referent cultural per a la companyia, i la va portar a Barcelona per primera vegada a la Sala Beckett, en un projecte que han reinventat per adaptar-se a les condicions d'estar programats dins d'un cercle oficial en una sala com La Seca Espai Brossa de Barcelona.

Max Grosse, el director, ha destacat que ha estat en aquesta etapa quan s'han adonat de les "precàries" condicions per fer cultura a Espanya, compensades per un capital humà aportat per un equip molt jove i lliurat que ve de llocs com Barcelona, Berlin, Londres, Madrid i Santander.

LA IMPORTÀNCIA DE L'ESPAI

L'escenari --inspirat al temple del Foc de PortAventura-- és un espai on no es distingeix públic i actors, en què cada persona té la seva pròpia experiència i en què els actors tenen contacte directe amb la gent per fer-los viure l'experiència, en un concepte semblant al d'un "estadi de futbol", per la qual cosa el públic també pot menjar durant la representació.

Amb aquesta obra, la companyia vol reivindicar l'amor i "allò que pots fer per ser un mateix", ja que els caràcters oposats d'Emma i Anton representen en realitat la dualitat que existeix en cada persona.

A la companyia li agradaria portar l'obra a llocs com París, Londres i Madrid, per la internacionalitat intrínseca de la representació, que a banda dels diferents llocs d'on procedeix l'equip també combina català, castellà, alemany, anglès, francès i italià, i estarà en La Seca Espai Brossa de Barcelona del 10 de novembre al 4 de desembre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés