Actualitzat 19/07/2016 12:31

Lluís Soler protagonitza una comèdia amb "turbulències" sobre la paternitat al Grec

Espectáculo 'El bon pare' en el Grec Festival
PABLO RICCIARDULLI

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

L'actor Lluís Soler protagonitza al Grec Festival 'El bon pare', una comèdia amb "turbulències" sobre l'obsessió per ser pares moderns i perfectes que es podrà veure a partir d'aquest dijous i fins al 31 de juliol al Teatre Borràs de Barcelona.

Ho ha explicat el guionista i director de l'obra, David Plana, aquest dimarts en una roda de premsa acompanyat d'actors de l'elenc com Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula.

"És una comèdia estranya amb turbulències, podria ser una tragèdia, perquè per al protagonista ho és, volia riure d'aquesta obsessió per ser perfectes, bons pares, bons polítics i bons professionals en tots els àmbits", ha explicat Plana.

El pare, un alcalde de províncies que té una gran imatge de si mateix, viu una vida idíl·lica en un habitatge de disseny, manté una bona relació amb la seva exdona i també amb la seva filla, que es troba a Berlín estudiant Economia, aconsellada pel progenitor.

La seva vida dóna un bolc quan la filla torna a passar unes vacances a casa del seu pare, i aquest descobreix un vídeo compromès de la jove que, des de fa un temps, circula per la xarxa, i la mare fa una visita puntual al domicili i acaba d'obrir la "caixa de pandora", han explicat Vallicrosa i Plana.

"COMÈDIA GAMBERRA"

En un to semblant de comèdia, però que va néixer com un drama, la companyia Mar Gómez portarà al Mercat de les Flors l'espectacle "gamberro" 'Así en la tierra como en el cielo', que recrea una vida després de la mort en què els dubtes existencials romanen.

Álvaro de la Peña, Carlos Fernández, Maties Marré i Xavier Martínez protagonitzen aquest muntatge de dansa-teatre narratiu, surrealista, irònic i ple de situacions imprevisibles amb elements com una màquina escurabutxaques al cel.

REFLEXIONS POLÍTIQUES EN UNA FESTA

'Barcelona (contra la paret)' comença en una barra de bar en un to festiu, però acaba sent una reflexió social i política sobre el rumb de la capital catalana dels últims deu anys de la mà de la companyia LaPública, tres personatges i tres històries a l'Institut del Teatre.

També en el marc de l'ITEmergents a l'Institut del Teatre, la companyia Ignífuga proposarà una discussió festiva sobre la idea de revolució a partir del personatge Michael Kolhaas creat per Heinrich von Kleist.

Kolhaas és un comerciant de cavalls que, davant de la injustícia i per culpa de la indefensió de l'Estat, s'acabarà convertint en un lladre i un assassí, ha explicat el director Pau Masaló.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés