Publicat 19/04/2016 14:44

L'IRBLleida participa en un projecte per millorar l'atenció malalts crònics

El IRBLleida participa en un proyecto para mejorar la atención enfermos crónicos
EUROPA PRESS

Es pretén identificar de manera precoç els empitjoraments o complicacions i actuar preventivament

LLEIDA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

El programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea (CE) finançarà des d'aquest mes d'abril el projecte Personalised Connected Care for Complex Chronic Patients (CONNECARE) per millorar l'atenció malalts crònics en què participa l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida-Fundació Pifarré (IRBLLeida).

El projecte està enfocat en la millora del maneig dels pacients crònics complexos a través de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i és la primera ajuda d'aquest programa que rep IRBLleida, de manera conjunta amb altres centres d'investigació, universitats i empreses d'àmbit internacional.

El projecte CONNECARE està dirigit a millorar l'assistència dels malalts crònics complexos, que són aquells que pateixen més d'una condició crònica i que fan un ús intensiu de recursos assistencials sense aconseguir millores substancials en la seva salut o qualitat de vida.

Per aconseguir aquest objectiu, el consorci CONNECARE vol interconnectar i coordinar els professionals de diferents àmbits del sistema de salut, així com els pacients i els seus cuidadors, per fer un abordatge integral dels pacients crònics complexos.

S'estudiarà si la implantació en l'assistència d'aquests pacients d'eines tecnològiques, que millorin la seva identificació i vigilància, pot millorar l'evolució clínica i reduir la freqüentació hospitalària.

Mitjançant la tecnologia es pretén identificar de manera precoç els empitjoraments o complicacions, actuar preventivament, donar suport a als cuidadors i aconseguir que els malalts prenguin part en el control i manteniment del seu estat de salut.

En el cas concret de Lleida, en una primera fase es col·laborarà en el disseny d'interfícies i aplicacions per a la interacció entre professionals de medicina, infermeria i treball social, cuidadors i pacients, així com per a la implementació en l'assistència de sistemes tecnològics de suport i control a pacients crònics complexos.

En el projecte, finançat per la CE amb 4.964.188,75 euros, participen deu grups de sis països diferents com l'Estat espanyol, Alemanya, Israel, Països Baixos, Itàlia i Regne Unit.

Està coordinat per la Fundació EURECAT de Barcelona i els altres participants són el Consorci Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pino i Sunyer (IDIBAPS), Assuta Medical Centers LTD i Ewave LTD (Israel), Academisch Ziekenhuis Groningen i IP Health Solutions BV (Països Baixos), Università Degli Studi di Modena @e Reggio Emilia (Itàlia), Technische Universitaet Muenchen (Alemanya) i Advanced Digita Innovation UK LTD (Regne Unit).

Per part de Lleida participen el responsable de la Unitat de Factors de Risc Cardiovascular i del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari de Santa Maria, Gerard Torres; el cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Ferran Barbé; la directora d'atenció primària Núria Nadal; la metgessa de medicina de família Araceli Fuente i el biòleg i l'epidemiòleg d'IRBLleida Manuel Sánchez i Jordi de Alcalde.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés