Actualitzat 15/07/2016 13:56

L'Estat fa un pas previ perquè el Laboratori Europeu de Biologia Molecular tingui seu a Barcelona

Soraya Sáenz de Santamaría tras el Consejo de Ministros
EUROPA PRESS

MADRID, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol destinarà sis milions d'euros per a la unitat mixta de la Fundació Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) durant els anys 2016-2021, fet que es considera un pas previ perquè aquest organisme internacional pugui establir la seva subseu a Barcelona, segons un acord aprovat en el Consell de Ministres.

"Serà una fita molt important tant per al Centre de Regulació Genòmica com per a la ciència espanyola", ha ressaltat la vicepresidenta del Govern central en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell.

En concret, l'acord aprovat aquest divendres permetrà la subscripció d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats i comporta l'autorització d'una contribució del Ministeri d'Economia i Competitivitat de sis milions d'euros per al període 2016-2021, a raó d'un milió d'euros cada any.

La dotació d'aquests fons per a la unitat mixta dels dos organismes que porta en funcionament des del 2006, segons ha explicat la vicepresidenta, serà "un pas previ i molt important" perquè el Laboratori Europeu estableixi la seva subseu a Barcelona, una cosa en què "el Govern espanyol treballa des de fa temps".

El Laboratori Europeu de Biologia Molecular, amb seu a Heidelberg (Alemanya), és la infraestructura d'avantguarda en l'àmbit de la biologia molecular i cel·lular i tecnologies associades a Europa.

Es va crear el 1974 per dotar Europa d'un centre públic d'investigació capaç d'aconseguir avenços similars als aconseguits als Estats Units a l'àrea de la biologia molecular.

Espanya participa en aquest organisme des del 1986, aportant aproximadament un 8% del seu pressupost, juntament amb una vintena de països europeus, fent activitats d'investigació bàsica en biologia molecular, formació i desenvolupament de científics i estudiants, prestació de serveis de qualitat a la comunitat científica, desenvolupament de tecnologia punta i instrumentació, i transferència de tecnologia.

A més, Sáenz de Santamaría ha recordat que el CRG és "una referència mundial en investigació biomèdica", com "un clar exemple de la bona ciència que es fa en aquest país, capaç d'atreure i retenir talent amb contribucions científiques d'impacte internacional i una intensa relació amb l'entorn social i econòmic".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés