Publicat 15/04/2016 17:31

Les notícies sobre sobiranisme baixen al cinquè lloc en els informatius de TV3 el 2015

El presidente del CAC, Roger Loppacher
EUROPA PRESS

El CAC demana adaptar l'organisme al nou escenari audiovisual

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

Les informacions relatives a les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya van ocupar el cinquè lloc en els temes que van tractar els informatius de TV3 el 2015, baixant del segon lloc que van ocupar l'any anterior, segons es desprèn de la Memòria anual 2015 del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, presentada aquest divendres al Parlament.

En la seva compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA), el president del CAC, Roger Loppacher, ha emfatitzat el treball de supervisió de l'ens a l'anàlisi del pluralisme que no fa ningú més, i que els "dades objectives" mostren la pluralitat dels mitjans de la CCMA.

El principal tema tractat en els informatius ha estat la crònica política d'àmbit internacional, amb un 20,6%, seguida de la informació sobre processos electorals, 11,9%; els temes culturals, el 9,9%; la crisi financera, el 5,7%; el sobiranisme, el 4,6%, i sobre casos de presumpta corrupció, el 3,9%.

El 2014, els informatius de TV3 van tenir també en la crònica internacional, amb un 14,2%, el tema més tractat, però el segon va ser les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya, amb un 9,8%; la cultura, amb un 8,8%; la crisi econòmica, amb un 6,5%, i presumpta corrupció, amb un 4,5%.

Per la seva banda, el 2013, el tema majoritari va ser la crisi econòmica, amb el 14,3%, seguit de la política internacional, amb el 9,5%, i el debat de la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, amb el 7,4%.

Respecte al temps de paraula, la memòria del CAC situa la suma del PSC i el PSOE al capdavant del rànquing, amb un 12%, seguit del PP català i estatal (10,8%); CiU, CDC i Unió fins al juny (6,7%), Esquerra (5,6%), i de juliol a desembre, JxSí (4,5%).

Loppacher ha assegurat que si se suma el percentatge dedicat al Govern (16,9%) i els partits que li donen suport no s'arriba al 50% de temps de paraula, un percentatge que fan servir països com França per valorar el pluralisme.

En la seva compareixença, Loppacher ha considerat necessari adaptar el CAC al nou espai audiovisual, en què cada vegada existeix més presència d'internet, amb el consegüent canvi d'hàbits en el consum, especialment dels menors.

Ha assegurat que els continguts de la xarxa per a menors és una preocupació comuna en tots els organismes reguladors europeus, i que l'organisme manté la seva voluntat de protegir els drets audiovisuals dels menors, independentment del dispositiu que s'utilitzi.

RETRETS DELS GRUPS

Fernando de Páramo (C's) i David Pérez (PSC) han retret a Loppacher la "quantitat" de vots particulars que es produeixen en els acords del CAC, que han considerat significatiu.

C's ha retret al president del CAC que "sobrepassi" competències analitzant informatius durant períodes electorals de cadenes estatals que emeten a Catalunya, i Loppacher ha assegurat que se seguirà fent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés