Actualitzat 15/07/2016 17:35

Les Corts d'Aragó rebutgen la resolució del Parlament sobre els béns de Sixena

Monasterio de Sijena
DGA

SARAGOSSA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

Les Corts d'Aragó han manifestat, en una declaració conjunta, el seu rebuig a la resolució del Parlament i a les posicions de la Comissió de la Junta de Museus de Catalunya en què insten a la permanència al Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) i al de Lleida dels béns artístics pertanyents al Monestir de Sixena, "malgrat l'existència d'una sentència que ordena la devolució d'aquests béns al seu lloc d'origen, sense perjudici del respecte al Parlament com a institució".

Aquest és un dels cinc punts que PP, PSOE, Podem, PAR, C's i Grup Mixt (CHA i IU) han rubricat aquest divendres de manera unànime després de la convocatòria d'una reunió extraordinària dels portaveus de les Corts d'Aragó, presidida pel màxim responsable de la institució legislativa aragonesa, Antonio Cosculluela.

A la trobada hi han acudit els parlamentaris Javier Sada, María Ángeles Orós, Román Sierra, Elena Allué, Susana Gaspar i Patricia Luquin.

Aquest escrit s'ha elaborat, segons el seu paràgraf introductori, "davant de la immediata data d'execució de la sentència sobre els béns de Sixena, en vista dels últims esdeveniments referits a la seva devolució, i davant de l'acord del Parlament per no acatar la sentència que reconeix la legítima propietat i la devolució els béns patrimonials a la Comunitat Autònoma d'Aragó".

Els grups també insten el Govern d'Aragó que adopti "totes les mesures pertinents per exigir el compliment de la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d'Osca, que estableix la devolució de les peces artístiques al seu lloc d'origen, el Monestir de Sixena, en el termini establert", segons un altre dels paràgrafs.

El primer dels punts fa referència, de manera prèvia, a la necessitat de "reafirmar la defensa de la legalitat i l'Estat de Dret, qualitats consubstancials al sistema democràtic i per les quals han de vetllar els representants dels ciutadans i les institucions polítiques, i del diàleg com a valor fonamental de la democràcia".

Els dos últims apartats plantegen, d'una banda, defensar la independència del Poder Judicial i rebutjar les acusacions de politització del procés efectuades per alguns grups polítics del Parlament, i, per altra, "reivindicar el legítim dret de la Comunitat autònoma d'Aragó i dels aragonesos a defensar el seu patrimoni, la seva història i cultura, expressant el màxim respecte al patrimoni, la història i la cultura de la resta de comunitats autònomes".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés