Publicat 03/06/2016 18:24

José Luis Garci: "El cinema és una vida de recanvi"

José Luis Garci, cineasta
EUROPA PRESS

Es converteix en membre d'honor del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya

BARCELONA, 3 juny (EUROPA PRESS) -

El cineasta José Luis Garci, el primer espanyol a guanyar un Oscar, ha estat nomenat aquest divendres membre d'honor del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya en un acte que, en to nostàlgic, ha afirmat que "el cinema és una vida de recanvi".

"I pensar que quan estàs veient una pel·lícula a casa això no és el cinema, perquè una cosa és el cinema i l'altra l'audiovisual", ha afegit en un emotiu discurs després de retirar-se de la professió fa tres anys.

José Luis Garci ha conclòs que el cinema "és compartir una sala amb molta gent, com quan la gent gairebé reia a l'uníson o feia un crit".

Després de professar el seu amor incondicional pel cinema de Hollywood dels anys 30 i 40 amb figures com Alfred Hitchcock, Billy Wilder, John Ford, el cineasta ha subratllat que, per a ell, el setè art és "anar més enllà que el planeta Mart".

Per al director de 'Volver a empezar', "el cinema d'ara és diferent", tot i que admet que el món d'ara també ho és, tenint en compte que els nens ja no volen ser futbolistes ni bombers, sinó cuiners.

Garci, que ha celebrat que no té reunions i té temps per anar als museus des que no escriu guions ni dirigeix pel·lícules, també ha dit que Martin Scorsese i François Truffaut són "com germans de cinema"; perquè han vist les mateixes pel·lícules i han sentit les mateixes emocions.

'LES SET MERAVELLES DEL CINEMA'

El president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, Santiago Lapeira, ha evocat diferents passatges del llibre de Garci 'Les set meravelles del cinema', del qual ha tret una afició per fer llistes, i ha destacat els semblants poètics entre el cineasta madrileny i Lluís Llach.

Si bé John Ford ha es va distingir per filmar la soledat, la vellesa, la desil·lusió, les cares i els cavalls, de Garci es pot dir que ha gravat la vida, l'amor al final d'ella, un barber que parlava de boxa i un espanyol que perseguia a sueques a Marbella: "És nostre Robert Mitchum".

A l'esdeveniment també s'han lliurat els IV Premis Òpera Prima que 'El camí més llarg per tornar a casa' s'ha alçat amb el guardó a la millor pel·lícula, 'Game over' amb el de millor documental i 'No me quites' amb el de millor curtmetratge.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés