Actualitzat 20/03/2017 17:46

Infermeres veuen un augment de pacients que abandonen el gluten sense ser celíacs

Pa
PAN CADA DÍA

BARCELONA, 20 març (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (Aificc) ha alertat aquest dilluns d'un augment de pacients, sobretot dones joves que deixen de consumir gluten malgrat no patir intolerància ni sensibilitat a farines de cultius de secà.

Segons ha explicat en un comunicat la infermera de Primària i responsable de formació de l'entitat, Esther Giménez, "fer una dieta sense gluten, sense ser una persona amb celiaquia o sensibilitat al gluten no comporta cap problema, però tampoc és més saludable que seguir la dieta mediterrània, ja que a nivell nutricional són molt similars".

Ha destacat la necessitat que des de les consultes d'infermeria s'orienti aquests pacients que voluntàriament eliminen el gluten de la seva dieta, així com ha subratllat el paper de la Primària a l'hora de fer detecció precoç d'aquesta intolerància.

La celiaquia, de base autoinmune, es manifesta tant en la infància com en l'edat adulta i provoca una atròfia de les vellositats de l'intestí prim que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments de gluten.

A Catalunya, la prevalença de la celiaquia se situa en l'1%, de la mateixa forma que a Europa és d'entre l'1% i 2% de la població general, sent tres vegades més freqüent en dones que en homes i de quatre a sis vegades més habitual en adults que en nens.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés