Publicat 29/09/2016 13:31

Una incubadora de talent despertarà l'"actitud emprenedora" de joves estudiants

Algunos de los ganadores de los Premios Desafío Emprende 2016
EUROPA PRESS

Nois d'entre 15 i 20 anys desenvolupen en Silicon Valley una manta multifuncional per a refugiats

BARCELONA, 29 set. (EUROPA PRESS) -

L'Obra Social La Caixa despertarà l'"actitud emprenedora" de joves entre 15 i 20 anys amb una incubadora que oferirà formació i mentoria per portar a la realitat un projecte o una idea de negoci presentada als Premis Desafiament Emprèn, que aprofitarà alguns dels 12.500 projectes que han rebut en les seves tres edicions i culminarà amb la presentació dels deu millors davant d'inversors potencials.

Ho ha explicat la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán, a la presentació aquest dijous dels projectes guanyadors de l'edició 2016 dels premis, que han desenvolupat una trentena d'estudiants en un viatge a Silicon Valley, a San Francisco (Estats Units) i que han presentat davant dels cinc 'partners' empresarials.

La incubadora oferirà sis mesos de formació per a 30 projectes durant el curs 2016-2017 i culminarà en tres jornades en les quals els deu millors presentaran les propostes que siguin potencialment viables davant de possibles inversors, per acabar convertint-se en "fundadors de la seva pròpia empresa".

PREMIS 2016

Els guanyadors de la tercera edició han treballat en projectes com una manta multifuncional que aïlla del fred i es converteix en portanadons i motxilla per als refugiats, una polsera destinada a persones amb malalties cròniques, un bastó amb GPS per a discapacitats visuals i un sistema d'alerta incorporat a una paella que avisa quan se sobreescalfa l'oli, entre d'altres.

Duran ha observat que el projecte vol invertir en talent que reverteixi a la societat, facilitant competències i capacitats als quals seran els "líders del demà", en una presentació en la qual els joves s'han reunit en trobades de 40 segons --'speed dating'-- amb representants dels 'partners' i col·laboradors.

Sis alumnes de l'Escola Thau Sant Cugat --actualment estudiants de batxillerat--, han afrontat el desafiament de dissenyar la manta, 'Macbeth', per a la qual han utilitzat una tela amb exterior impermeable i interior de polièster, a la qual han afegit unes fibres metàl·liques per aprofitar l'energia solar per donar calor a la manta, han relatat durant la presentació.

Per la seva banda, cinc alumnes del Reial Monestir Santa Isabel (RMSI) de Barcelona han desenvolupat la polsera 'Pul-Shake Gloves', per a la qual han creat una app per a persones amb malalties cròniques que ofereix serveis com assessorament mèdic, contacta amb altres pacients a través d'un xat, a més de possibilitat de sincronitzar el rellotge amb l'app, amb avisos i servei d'emergència.

FÀBRIQUES DE SOLUCIONS

Els premis s'emmarquen al KitCaixa Joves Emprenedors, una proposta educativa a disposició de les escoles i el seu creador, president d'Infonomia, Alfons Cornella, ha animat els estudiants a "fer de miners de problemes i tenir fàbriques de solucions", perquè emprendre significa trobar solucions per a problemes i preocupacions de les persones a través de solucions que sovint són senzilles.

Ha destacat que els joves tenen una capacitat de llançar una idea que els altres no se'ls havia ocorregut: "Tenim coses a fer inimaginables", que parteixen d'entendre el malestar de la persona i conèixer el mercat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés