Publicat 01/08/2015 11:41

El Govern té en fase "avançada" el projecte d'història social compartida

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Benestar Social i Família i vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, ha assegurat que l'executiu català segueix treballant en el projecte d'història social compartida, que està en una "fase molt avançada" amb la identificació de l'aplicació informàtica per portar-la a terme.

Ha explicat, en declaracions a Europa Press, que el projecte, que no té encara una data prevista per a la seva implantació, va en la línia de simplificació i de guanyar eficàcia en la tasca dels professionals dels serveis socials perquè disposin de l'historial d'una persona de la mateixa manera que es té en àmbit sanitari.

Actualment el projecte treballa en la identificació de l'eina que pot servir a totes les administracions i en què es pugui bolcar la informació, i ha assegurat que és "complex" unificar-ho tot perquè intervenen moltes administracions en els serveis socials bàsics -ajuntaments, consells comarcals, diputacions i la Generalitat--.

Ha remarcat que, malgrat que existeix una coordinació entre les diferents administracions, mai s'ha disposat d'un "únic instrument" de consulta i gestió de les dades socials de les persones.

Munté ha afirmat que la Generalitat s'ha bolcat d'una "manera intensa" en aquesta legislatura, s'estan donant passos importants per disposar d'aquest instrument i compta amb una gran complicitat dels col·legis professionals i del sector.

LLEI CATALANA DE DEPENDÈNCIA

Un altre dels projectes de la Conselleria de Benestar és l'elaboració d'una llei de dependència catalana, "una estructura d'Estat necessària" segons la vicepresidenta.

Ha afirmat que la Generalitat té clar el que no vol replicar de la llei estatal, massa heterogènia, que no aposta per la prevenció i està d'esquena al món local, i ha retret que actualment l'aportació dels usuaris pel copagament "supera" la de l'Estat.

Munté ha afirmat que una futura llei catalana pretén donar resposta a la falta d'autonomia durant cada etapa de la vida, tenir el món local i l'àmbit sociosanitari, així com tenir un finançament "eficaç i garantit" perquè les prestacions no estiguin en contínua tensió com passa ara.

Ha afirmat que també s'haurien de debatre les fórmules de copagament, en què el Govern es mostra partidari d'una aportació de l'usuari en funció del seu nivell de renda, i que una llei de dependència catalana hauria de tenir un "consens social" en aquest aspecte.

MAPA DE PRESTACIONS

Després de la presentació del mapa de prestacions econòmiques i de servei, que n'identifica fins a 155 de diferents a Catalunya, Munté ha explicat que la Generalitat està en fase d'analitzar quins són "factibles" de compactar.

Tot i això, ha assegurat que "no és possible" compactar en una única prestació, tal com demanen entitats socials, ja que les identificades obeeixen a objectius diferents, tenen diverses fonts de finançament i els requisits d'accés són diversos.

La consellera ha assegurat que es pot produir la compactació en les que comparteixin objectius o requisits d'accés compatibles per "reforçar la capacitat protectora i ser més eficients".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés