Publicat 23/09/2016 13:57

El Govern preveu augmentar els centres de menors i els seus treballadors amb els Pressupostos 2017

La Taula Nacional de la Infància aborda el maltractament i les desigualtats infantils com prioritats

BARCELONA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, ha explicat aquest divendres que el Govern preveu fer amb els nous Pressupostos del 2017 "un desplegament de més centres residencials [de menors] en el territori", començant per un a Girona en què ja estan treballant, i augmentar els treballadors dels centres residencials d'acció educativa (Crae), alguna cosa que no han pogut fer aquest any en no tenir pressupostos.

Ho ha explicat en declaracions als mitjans posteriors a la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, que ha reunit al Palau de Pedralbes representants de les conselleries, les set taules territorials, entitats municipalistes i socials i institucions que treballen amb nens i adolescents, en què s'ha valorat el treball fet en 2015 i 2016 i les futures línies d'actuació per a 2017-2018.

Fonts de la Conselleria han explicat a Europa Press que l'ampliació de centres començarà en concret a Salt (Girona), on es vol descentralitzar un centre gran en petits pisos pròxims, que s'assemblin més a una llar, i mantenint el gran com un espai comú, una experiència que estava previst generalitzar en més llocs de Catalunya a principis de l'any que ve.

El maltractament a menors i les desigualtats territorials són els assumptes principals que ha abordat la Taula, segons Bassa, que ha destacat que un informe mostra que existeixen desigualtats escolars que es relacionen amb la situació socioeconòmica dels nens, de manera que és necessari abordar a llarg termini les "desigualtats en el territori", i no només la pobresa.

Preguntada per si les entitats han fet comentaris al Govern sobre els menors tutelats víctimes d'una xarxa de pornografia infantil, ha dit que no s'han tractat casos concrets, però que han explicat els nous decrets promoguts per la Generalitat i com serà la seva aplicació en les entitats, així com la implementació d'un delegat en cada centre i els cursos de formació que ha anunciat Bassa.

Ha afegit que les entitats s'han mostrat satisfetes pel treball fet des de l'anterior reunió de la taula, fa dos anys --en 2015 es van reunir les taules territorials-- i han demanat que es facin trobades "més sovint".

El 23 de novembre tornaran a reunir-se en una jornada que concentrarà els 37 grups d'estudi actuals en set, per aconseguir una perspectiva més global, després que en aquesta trobada s'han presentat també les noves propostes d'actuació per al desplegament del Pla integral de la infància i l'adolescència de Catalunya 2015-2018.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés