Publicat 27/03/2016 10:57

El Govern garanteix que els alumnes catalans podran seguir fent les PAU el 2017

La consellera de Enseñanza de la Generalitat Meritxell Ruiz
EUROPA PRESS

Mantindrà les proves pròpies de 3r i 6è de primària i descarta les de la Lomce

BARCELONA, 27 març (EUROPA PRESS) -

La Generalitat garanteix que els alumnes catalans podran seguir fent les proves d'accés a la universitat (PAU) el juny de 2017, malgrat l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora Educativa (Lomce), que preveu que aquest curs sigui l'últim que es fa la selectivitat.

Ho ha explicat en una entrevista d'Europa Press la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, que ha demanat al Ministeri d'Educació que mantingui la selectivitat: "Li demanem que no faci canvis quan una etapa ja ha començat".

"Als alumnes que ara fan primer de Batxillerat i l'any que ve fan segon, no té sentit que els hi canviïs l'avaluació final", ha observat la titular d'Ensenyament, que ha recordat que els rectors catalans ja es van posar d'acord per fer una única prova, com es fa a Catalunya.

"Li demanem al Ministeri que així ho tingui en compte perquè a l'únic que perjudica és a l'alumne i al sistema que nosaltres hem estructurat en el Batxillerat perquè puguin fer les PAU com fins ara", ha al·legat.

La consellera ha considerat que "la Lomce està realment en via morta", però ha dit que si finalment el Govern espanyol decidís aplicar la nova revàlida el juny de 2017 la Generalitat ha trobat una solució.

"Hem trobat un sistema que permetria que això no perjudiqui els nostres alumnes. Que estiguin tranquils perquè passi el que passi l'estructura del Batxillerat que proposem permetrà fer les dues opcions", ha subratllat la Conselleria.

De tota manera, s'ha decantat per l'opció de no haver de modificar l'estructura de l'etapa de Batxillerat, quan els alumnes ja han començat, i seguir fent les PAU.

ELS RECTORS EN CONTRA

La setmana passada la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (Crue), que agrupa 75 centres privats i públics, va demanar al Ministeri una moratòria per garantir la seguretat jurídica dels estudiants davant de la "indefinició" de la revàlida del Batxillerat, les pautes de la qual no han estat aprovades.

La Lomce preveu de facto la desaparició de la PAU en el curs 2016/2017, i preveu que la revàlida es realitzi el juny de 2017, quan culmina la implantació de la llei a Secundària i Batxillerat, si és que el proper Govern espanyol no canvia les coses.

La idea és que cada universitat realitzi des d'aleshores el seu propi procediment d'accés, servint-se dels resultats de la revàlida de Batxillerat, fent entrevistes personals i les proves que considerés necessàries.

Després de la petició dels rectors, el Govern espanyol va rebutjar prorrogar un any més la selectivitat, i va afirmar que el calendari seguirà com està establert a la Lomce.

Sobre les proves d'avaluació a primària, la consellera ha assegurat que mantindrà els exàmens propis que es porten a terme a 3r i 6è de primària, i ha descartat fer les que dicta la Lomce per plantejar una "avaluació de rànquings i de discriminació dels alumnes amb més dificultat".

"QUE LES FAMÍLIES ESTIGUIN TRANQUIL·LES"

"Volem donar un missatge a les famílies que estiguin tranquil·les i que l'avaluació se seguirà fent com fins ara per a la millora del sistema i de poder introduir programes que ens ajudin a millorar competències", ha remarcat.

Ha destacat l'exhaustivitat que permeten les proves pròpies, algunes de les quals es fan des de fa deu anys, i com aquestes han permès detectar algunes carències i, com a conseqüència, implementar metodologies per contrarestar-les.

Ha posat com a exemple la identificació de problemes de lectoescriptura i de geometria a sisè de primària, i la posterior implementació d'un pla d'impuls de la lectura i escriptura, així com d'un pla de reforç de la geometria a les aules i a través de la formació de professors amb recursos facilitats per la Universitat Oberta de Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés