Actualitzat 17/01/2017 17:39

El Govern crea cinc subdelegacions territorials de salut pública per guanyar proximitat

Consellera Neus Munté
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts crear cinc subdelegacions territorials de Secretaria de Salut Pública per facilitar polítiques "més pròximes a la ciutadania i sensibles a la detecció de les necessitats específiques de les diferents zones del país", com a element fonamental per lluitar contra les desigualtats.

Les subdireccions que existien fins ara --Girona, Barcelona i la resta de Catalunya-- quedaran substituïdes per les seus de Barcelona; Girona; Catalunya Central; Lleida, Alt Pirineu i Aran i Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, ha informat aquest dimarts la Generalitat en un comunicat després del Consell Executiu.

S'adscriuran a les diferents subdireccions regionals els Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública per garantir una "actuació ràpida, efectiva i coordinada a nivell de territori".

A més, s'ha creat la Subdirecció General de Coordinació de Salut Pública, que assumirà les funcions de gestió de la Secretaria, reservant per a aquesta la direcció política i estratègica.

També es fusionaran les subdireccions generals de Seguretat Alimentària i de Protecció de la Salut amb la finalitat de "dotar de major eficiència els conceptes d'avaluació, gestió i comunicació del risc en aquests dos àmbits".

Amb aquesta reestructuració, es vol afavorir que les intervencions en aquests àmbits tinguin un major impacte sobre la ciutadania millorant la gestió i el funcionament dels serveis a nivell central i amb les estructures territorials.

El 2016, ja es va donar un pas per reforçar la Secretaria de Salut Pública com institució capital per a la millora de la salut individual i col·lectiva, i des d'abril es van traslladar funcions d'avaluació mèdica, inspecció, gestió i control en matèria d'incapacitats laborals de la Secretaria de Salut Pública a la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària.

Fonts de la Conselleria de Salut han precisat que amb aquesta mesura es busca recuperar l'estructura de l'ens que es va eliminar fa uns anys, un procés que culminarà amb l'aprovació d'una llei que es tramitarà al Parlament.

JAZZ I MÚSICA TRADICIONAL

El Govern també ha aprovat la modificació del decret que estableix l'ordenació dels ensenyaments de música de grau professional i regula la seva prova d'accés, per incloure diverses especialitats i potenciar diferents perfils en cada especialitat.

Amb l'actualització, s'incorporen les especialitats de percussió a l'àrea de música moderna i d'acordió i trombó a l'àrea de tradicional, donant sortida a una demanda important de formació en música moderna i jazz i en música tradicional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés