Actualitzat 17/09/2016 11:30

El Govern assegura superar les 5.000 empreses implicades en l'FP dual en quatre anys

El dtor.Gral de FP y Enseñanzas de Régimen Espcial Melcior Arcarons
GOVERN

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat confia que aquest curs 2.500 empreses i entitats s'impliquin en la Formació Professional (FP) dual i que se superin les 5.000 abans de 2020, ha explicat el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons.

En una entrevista d'Europa Press, ha explicat que l'FP dual, malgrat ser una iniciativa nova a Catalunya que es va regular en 2012, ha comptat en el curs 2015-2016 amb més de 5.000 alumnes, més de 150 centres docents i més de 1.000 empreses implicades.

Amb vista al pròxim curs, espera que s'arribi ja a les 2.500 empreses i entitats implicades, una "cosa impensable fa tan sols uns mesos", per la qual cosa s'ha mostrat convençut de superar les 5.000 abans de 2020, com s'ha fixat com a repte també el País Basc.

Ha assegurat que Catalunya ha demostrat la seva aposta per l'FP dual en aquests últims anys i que en ella poden participar des de les grans empreses com les pimes, la inserció laboral és més ràpida i que els centres docents i les empreses poden arribar a "nivells alts" de cooperació i coordinació.

Ha considerat que les raons per les quals és optimista amb el creixement de l'FP dual són una conjuntura econòmica de signe positiu i que "respon a la demanda social" conjugant formació i experiència.

"Les empreses necessiten persones competents que coneguin els seus processos productius i la seva cultura empresarial; la formació dual ho facilita. Els centres docents han percebut aquesta demanda social i han posat fil a l'agulla", ha afirmat Arcarons.

Ha assegurat que un dels reptes del Govern és potenciar les vocacions del sector industrial, perquè aquest segueixi sent un sector líder a Catalunya, ja que té millor capacitat per exercir tracció sostinguda sobre l'economia.

"La indústria té menys oscil·lacions estacionals, fins i tot menys vulnerabilitats geopolítiques i, en general, millors condicions retributives que els serveis", ha remarcat, advocant també per augmentar les vocacions de professions tecnològiques industrials entre les dones.

AGÈNCIA D'FP

Un dels aspectes del desplegament de la llei d'FP, aprovada el 2015, és l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, que la norma no determina a quin departament de la Generalitat s'adscriu.

Ha recordat que en el moment de prendre la decisió caldrà tenir en compte que el principal instrument de la Generalitat en el terreny de l'FP són els 250 instituts de la Conselleria d'Ensenyament que ofereixen aquesta formació, amb 130 titulacions, 90.000 alumnes i 6.000 funcionaris docents.

Per aquesta raó, ha dit que costaria entendre que per integrar els subsistemes d'FP, calgués escindir el sistema educatiu, separant l'FP de la resta del sistema, per la qual cosa, segons ell, tindria "molta lògica" adscriure l'agència a Ensenyament.

L'agència entrarà en funcionament una vegada s'aprovin els seus estatuts, que s'ha de fer per decret, i ha dit que, indistintament d'on estigui inscrit, serà un organisme amb "autonomia de funcionament".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés