Publicat 14/12/2016 16:26

La Fundació Suñol posarà el focus en Miralda, 'Ajoblanco' i Fernando Vijande el 2017

Sergi Aguilar
EUROPA PRESS

L'escultura performativa protagonitzarà la temporada a l''Espai Zero'

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Suñol de Barcelona posarà el focus en els artistes Antoni Miralda i Oriol Vilapuig, la figura del marxant i galerista Fernando Vijande, la capçalera 'Ajoblanco' i l'escultura més performativa a la seva temporada expositiva del 2017, ha anunciat el director Sergi Aguilar aquest dimecres en roda de premsa.

La principal aposta expositiva per al pròxim any arribarà a la tardor amb un homenatge a la figura de Fernando Vijande --molt unit al col·leccionista Josep Suñol--, que servirà com a excusa per mostrar l'eclosió cultural viscuda als anys 70.

La mostra, que reunirà obres de Luis Gordillo, Antoni Muntadas, Eduardo Arranz Bravo, Juan Muños, Susana Solano i Andy Warhol, tindrà pes com a mirada conjunta i s'assemblarà a una "bona novel·la", en paraules d'Aguilar, que ha dit que com a novetat tot l'edifici quedarà envaït per aquest projecte.

L'exposició d'Antoni Miralda desembarcarà a la fundació gairebé per atzar el maig, just després del tancament de la mostra de l'artista català al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), ha comentat el director.

En el marc del projecte 'Camins encontrats' que confronta obres d'art de diferents períodes d'un autor, es podrà veure una obra de Miralda del 1977 --'Fest für Leda'-- i una altra d'entre el 2003 i 2007: 'Quaranta-cinc ossos', integrada a la col·lecció del 'Food Culture Museum'.

'La nit sexual' d'Oriol Vilapuig obrirà l'any expositiu el març amb una trentena d'obres, la majoria inèdites, que estaran articulades en set àmbits i un preàmbul.

Al 'Nivell Zero' s'hi donaran cita pràctiques escultòriques de l'actualitat de la mà de Jordi Mitjà, qui liderarà l'exposició 'L'escultura no és important', amb un treball desmitificador d'aquest àmbit.

El projecte contindrà un component molt autobiogràfic fet a través del ferro, material no tocat fins ara per l'artista, malgrat procedir d'una família de ferrers.

FOTOGRAFIA ESCULTÒRICA

En el mateix espai, Marc Larré mostrarà els seus treballs escultòrics que emulen la fotografia, i les instantànies que emulen escultures i aporten una dimensió temporal a les seves obres.

L'artista Mònica Planas serà l'última expositora de l'Espai Zero de la temporada 2017, gràcies a l'acord amb la Fundació Han Nefkens i el Màster de Producció i Creació Artística de la Universitat de Barcelona (UB), amb un projecte d'apropiació de l'entorn a partir d'un joc amb el paisatge i d'una percepció particular amb els elements.

RELECTURA DEL 1977

La fundació també proposarà una relectura des del present de temes anticipats per la revista 'Ajoblanco' el 1977, any clau en el procés de transformació cultural i polític d'Espanya en què la revista va parlar d'educació, política, feminisme i identitat de gènere.

La fundació té un pressupost de 700.000 euros i té 10.000 visitants anuals, la meitat dels quals són estrangers, i l'altra meitat són autòctons: el 30% barcelonins i el 20% d'altres punts de l'Estat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés