Actualitzat 18/12/2016 10:56

Fundació Arrels apel·la a la implicació ciutadana amb els 'sense sostre' en una campanya

La Fundació Arrels impulsa la campaña 'Ningú sense clau' (Nadie sin llave)
EUROPA PRESS

Lyona i Miquel Fuster signen la iniciativa amb postals solidàries

BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Arrels ha impulsat la campanya 'Ningú sense clau' amb la qual busca la implicació dels veïns de Barcelona amb la problemàtica dels 'sense sostre' per augmentar el coneixement i transmetre "que és possible solucionar-lo", a més de donar informació pràctica sobre què es pot fer quan es veu a algú dormint al carrer.

El director d'Arrels, Ferran Busquets, ha explicat en declaracions a Europa Press que la iniciativa vol resoldre els dubtes que acostumen a abordar a les persones que volen intervenir, a més de cridar a l'acció perquè les persones "formin cada vegada més de la solució", davant de les 941 persones que dormen al carrer cada dia a Barcelona.

També buscaran recaptar fons per a l'acció de l'entitat, que impulsa cada any una campanya perquè al voltant del 66% dels seus ingressos --segons dades de 2015-- provenen de donacions privades, que van des d'aportacions econòmiques petites, fins a donacions com la que fa poc els ha proporcionat un local.

Han col·laborat en la campanya la realitzadora Lyona i el dibuixant Miquel Fuster, que va viure 15 anys al carrer i ha estat usuari de l'associació, amb la qual segueix col·laborant; tots dos han dissenyat dos postals per felicitar les festes de Nadal.

Busquets ha destacat el vincle que es crea entre l'entitat i els seus usuaris, que l'any passat van superar els 1.700, per als que moltes vegades són com una família per l'acompanyament que els donen, i la majoria segueix relacionant-se amb l'entitat tot i que aconsegueixin l'autonomia: "Som als primers que truquen".

CAPACITACIÓ PROFESSIONAL

La Universitat de Barcelona (UB) ha reconegut com a diploma d'extensió universitària el curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria impartit pel Centre d'Acollida Assís dedicat a persones 'sense llar'.

El 42% dels alumnes que han finalitzat fins a l'actualitat aquest itinerari formatiu amb èxit han trobat una feina, ha explicat l'entitat en un comunicat.

En el seu IV edició, el curs té un alumnes atesos per aquesta i altres entitats i d'una mitjana d'edat de 50 anys, entre els quals hi ha un 22% de dones, sota la direcció del professor de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la UB Miquel Salgot.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés