Publicat 21/01/2016 13:00

La formació nutricional en alumnes redueix un 16% optar per brioixeria en l'esmorzar

Donuts, Panrico, bollería, dulces,
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

La formació nutricional pot reduir fins a un 16% l'elecció de menjar brioixeria en comptes de productes saludables, com entrepans, en l'esmorzar, i rebaixar un 7% el consum de begudes ensucrades, segons un estudi de la Càtedra d'Economia Pública de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

En unes declaracions a Europa Press, l'autor de l'estudi 'Impacte de la formació nutricional sobre les decisions alimentàries', Toni Mora, ha explicat que el treball s'ha realitzat en 104 centres escolars de Barcelona amb estudiants de primer d'ESO, perquè "és molt difícil canviar els hàbits nutricionals de la gent en edat adulta".

L'estudi, desenvolupat entre el febrer i el maig del 2015, va dividir la mostra en dos grups; el grup al qual es va impartir el taller de nutrició --que va durar una hora en total-- va reduir després el consum no saludable de menjar i de begudes, en un 16% i un 7%, respectivament.

TALLER SOBRE NUTRICIÓ

La formació va consistir a donar informació als escolars sobre el contingut dels productes no saludables, com croissants i 'donuts', i sobre la quantitat de sucre que porten les begudes ensucrades, per tal d'alertar dels "efectes adversos" que comporten en l'edat adulta, ja que pot provocar diabetis i obesitat.

Segons Mora, el 23% de la població espanyola té obesitat, una malaltia amb "un component de renda i educatiu", a més que un pacient amb sobrepès suposa un cost directe d'entre 80 i 100 euros per a la sanitat pública a l'any, una quantitat que s'incrementa en funció de les malalties derivades.

Per aquest motiu, Mora ha apostat per la prevenció a través de l'educació en comptes de donar incentius als ciutadans perquè mengin millor, vagin al gimnàs o deixin de fumar, per exemple, com sí que defensa la literatura científica nord-americana, ha detallat.

"Si una actuació tan curta té un impacte com aquest, imagina't una actuació durant tot l'any a primària i secundària", ha subratllat l'autor, qui ha aconsellat introduir la formació nutricional de manera transversal en matèries com matemàtiques i llengua

CÀTEDRA DE LA UIC

L'informe ha estat exposat en el marc de la presentació de la 'Càtedra d'Economia Pública: Avaluació de Polítiques Sanitàries i Educatives' de la UIC, que ha comptat amb el rector, Xavier Gil; la presidenta d'Eurest Catalunya --empresa col·laboradora de la càtedra--, Eva Òdena, i el director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (Aquas), Josep Maria Argimon, entre d'altres.

Mora ha precisat que la càtedra no només se centrarà en població infantil, sinó que també treballarà amb població adulta, i uns dels estudis que tenen previstos tractarà sobre com es pot millorar el consum a través de la informació nutricional de l'etiquetatge dels productes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés