Actualitzat 31/03/2017 05:13

El festival Sâlmon< amplia col·laboracions i s'expandeix per la ciutat

Centra la seva mirada en la creació d'Amèrica Llatina

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

La V edició del festival Sâlmon<, dedicat als "creadors actuals", ha ampliat col·laboracions amb empreses que donaran suport econòmic i han expandit els espais de mostra fora del Mercat de les Flors cap a altres espais còmplices, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el director del Mercat, Francesc Casadesús.

El festival, organitzat pel Mercat de les Flors i el centre de creació del cos i el moviment El Graner, posarà aquest any un èmfasi especial en la creació contemporània d'Amèrica Llatina, tot i que sempre ha tingut una presència important, en aquesta ocasió especialment del Brasil però també amb la presència d'artistes de Mèxic, Colòmbia, Argentina, Xile i Bolívia.

En aquesta edició han volgut anar més enllà dels "espectacles tancats", ha comentat la codirectora del festival Elena Carmona, motiu pel qual han creat una "programació expandida" amb 'workshops', conferències, presentacions de llibres, practiques artístiques, tasques en procés, tallers de capacitació, laboratoris, conferències, metodologies, residències, entre d'altres.

AL MERCAT I FORA

Els 22 espectacles programats es podran veure sobretot al Mercat però també a l'Antic Teatre, La Poderosa, Macba, CaixaForum, La Visiva, Festival inTacto, MNAC, Sala Hiroshima, Espai10, Bide i Nyam Nyam, que acolliran creadors com Macarena Recuerda Sheperd; Bárbara Sánchez; El Pollo campero; Volmir Cordeiro, i Iñaki Álvarez i Martí Sales.

La sala gran del Mercat presentarà la majoria de creacions entre les quals es podrà veure la representació número 100 de la peça de Jan Martens 'The dog days are over', amb una gran acollida a Europa, el treball de Cristian Duarte, del Brasil, basat en 100 coreògrafs que el van influenciar i la quarta creació del ballarí Manuel Rodríguez.

També actuarà a l'espai la Societat Doctor Alonso de Tomàs Aragay i Sofía Asencio que han preparat un solo de la gestora i artista croata Semolina Tomic que s'enfrontarà a les 40 guitarres elèctriques que el públic tindrà a les seves mans: "No hi ha res, tot depèn del públic", ha comentat Tomic.

Dos artistes que tenen el suport a la producció del Mercat són els altres que actuaran a la sala gran: Albert Quesda, que presentarà una desconstrucció del flamenc i la peça 'Afasians' creada pel grup de teatre bastard loscorderos i el grup de música experimental Za!.

Els altres artistes que actuaran al Mercat són Robbie Synge; Amalia Fernández; Mariona Naudin; Aimar Pérez Galí; Marcela Levi i Lucia Russo; Manuel Rodríguez; Lander Patrick, i Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol mentre que en El Graner es podrà veure Txalo Toloza sol i en una actuació conjunta amb Magdalena Brezzo.

MÚSICA I INTERNACIONALITAT

El festival intenta en cada edició convidar algun artista més dedicat a la música i en aquesta ocasió el grup Les Bistecs, molt pròximes a la 'performance', faran un concert al 'hall' del Mercat.

Tot i que el públic assistent en aquest festival és sobretot jove, tant el director com els artistes han coincidit a l'hora d'afirmar que els espectacles programats pretenen arribar a tota classe de públic, fins i tot hi ha algun treball dirigit a tota la família.

L'objectiu del festival és fer una mirada al mapa de la creació contemporània de tot el món amb propostes d'artistes de diferents generacions que tenen molt present la hibridació de llenguatges com a fet diferencial de la creació actual.

Aquesta vocació l'ha consolidat com a una plataforma per a professionals i durant la celebració del festival assistiran més de 25 programadors de Sud-amèrica i Europa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés