Actualitzat 12/12/2016 14:31

El festival 'Inclús' arriba a la quarta edició amb set dies de programació

Cartel de la cuarta edición del Festival Inclús
FESTIVAL INCLÚS

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

El festival 'Inclús. Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona' ha arribat a la seva quarta edició i ha ampliat la seva programació a una setmana, quan en l'edició anterior han estat quatre dies, han anunciat aquest matí en roda de premsa el director de CaixaForum Barcelona, Valentí Farràs.

'Inclús' es farà des d'aquest dilluns amb la projecció de '100 metros' (Filmax) fins al diumenge a l'auditori del CaixaForum per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat física i mental a través d'una selecció de pel·lícules documentals i de ficció.

Sota el lema 'Súper Acció', pretén tractar temes que són la realitat del dia a dia de moltes persones però que està en els marges de l'art i la societat: "La selecció que presentem aquest any parla molt de superació", han explicat les directores del festival, Marta de Muga i Adriana Pérez.

La Selecció Oficial està composta per 23 obres --escollides entre 311-- de diferents països com el Brasil, el Canadà, el Líban i Espanya, entre d'altres, i que seran, en alguns casos, estrenes a l'Estat i algun serà europeu.

Entre la selecció es troben llargmetratges i curtmetratges de categoria documental i de ficció i totes les projeccions comptaran amb audiodescripcions --a través de l'aplicació per a telèfons mòbils de la Generalitat 'Artaccés'-- i subtítols.

Durant la clausura del festival es lliuraran els premis 'Entitats', que premiaran el millor vídeo institucional i el millor projecte, i una 'Menció Especial', atorgada a un treball televisiu que ajudi a trencar cadenes que en aquesta ocasió serà per a la Fundació Atresmedia pel seu ProyectoPRO.

També es premiarà un documental curt i un altre llarg així com les obres de ficció, també un curt i un llargmetratge, de la Selecció Oficial i el 'Premi del públic' que permetrà als assistents votar les pel·lícules que vegin durant el festival en un intent de l'organització per implicar-los en aquest.

TALLERS I ALTRES ACTIVITATS

A més de la projecció de pel·lícules, en el marc del festival també tindran lloc tallers com un de llenguatge de signes, iniciació al càsting per a persones amb discapacitat i de la importància del doblatge en temes d'accessibilitat, entre d'altres, i l''Speaker's corner' on es podran escoltar tres conferències de 15 minuts sobre discapacitat i superació.

També hi haurà lloc per a experiències sensorials com 'Sentim el cinema' en col·laboració amb el Festival Ficma, que projectarà pel·lícules audiodescrites i subtitulades per fer un col·loqui posterior sobre les sensacions viscudes i un espai on es podrà experimentar amb les últimes innovacions tecnològiques en productes de suport.

El festival també preveu un espai per a nens a Inclús Pocket i Inclús Kids on podran participar en una projecció de curts i en tallers adaptats a la seva edat, i en aquesta edició s'estrenarà la secció Inclús Teens dirigits a adolescents de primer i segon de l'ESO.

El president de l'Aula d'Estudis Socials, Manel Martí, ha remarcat la importància d'aquestes activitats dirigides a sensibilitzar la societat per a la inclusió: "M'he adonat que molts d'ells encara no aprofiten els seus potencials, és el que els falta per tenir una bona qualitat de vida".

En l'edició anterior el festival va comptar amb 1.300 espectadors en quatre dies en el marc de la iniciativa que van impulsar l'Aula d'Estudis Socials, l'Associació Discapacitat Visual Catalunya, i la productora Fish Muvi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés