Publicat 04/02/2016 17:05

Famílies critiquen "menyspreu" institucional a la llengua de signes catalana

El 25% de les famílies de Barcelona amb nens amb sordesa han demanat aquest recurs

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

Famílies de l'Escola Tres Pins de Barcelona han criticat aquest dijous que el Centre de Recursos per a Deficients Auditius de Catalunya, dependent de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, està fent un tracte de "menyspreu" a la llengua de signes catalana (LSC).

Reconeguda i emparada pel Parlament i l'Estatut, la llengua pateix una "greu discriminació" per part de l'únic centre de suport de nens sords de Catalunya que, segons la seva opinió, s'ha agreujat durant els últims mesos en incorporar psicopedagogs que no parlen aquesta llengua, han explicat en un comunicat.

Han lamentat que viuen "maltractament constant" que busca reduir els parlants de LSC a un reducte cada vegada més petit fent tot el possible perquè els nens sords no parlin en aquesta llengua i aquesta acabi per desaparèixer.

A DEMANDA DELS PARES

La Conselleria d'Ensenyament ha explicat a Europa Press que el departament dóna als pares el dret a escollir si volen oferir als seus fills una educació basada en un model oral o bé oral i en llengua de signes --bilingüe--, i en el curs 2013/2014 només un 25% dels pares van escollir la via bilingüe a Barcelona, igual que un 3,6% de pares de Lleida i un 3% de Tarragona.

A Catalunya, 55 escoles tenen mestres d'audició i llenguatge (MALL), enviats pel Credac, que té una desena de seus, una per servei territorial.

Així, el departament que lidera Meritxell Ruiz dóna el dret d'escollir als pares, i després "posa els recursos necessaris" per satisfer la demanda existent, han assenyalat les esmentades fonts.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés