Publicat 15/09/2016 18:20

Una exposició homenatja la tasca de la pedagoga Carme Serrallonga en la postguerra

Cartel de la exposición 'Parlaré a classe!'
PALAU ROBERT

BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

El Palau Robert de Barcelona acull des d'aquest dijous a l'11 de desembre l'exposició 'Parlaré a classe. Isabel de Villena, una experiència pedagògica singular', que homenatja la tasca de la pedagoga Carme Serrallonga a favor de l'escola catalana i democràtica de la postguerra amb la fundació de l'Escola Isabel de Villena.

El projecte pedagògic de Serrallonga va apostar per mantenir la continuïtat del català, dels valors humans i pedagògics de l'ensenyament públic de l'Institut Escola de la República i una voluntat democratitzadora que contrastava amb el projecte de l'escola franquista.

Alguns dels documents oficials dirigits a les escoles que es presenten en l'exposició donen a conèixer les exigències de la dictadura franquista en les escoles: ensenyament en castellà, separació per sexes i assignatures per fomentar l'esperit nacional espanyol, ha informat el Palau Robert en un comunicat.

La mostra submergeix en la ideologia i el tarannà d'una experiència pedagògica peculiar, i al seu moment punter, malgrat tots els obstacles polítics i administratius.

La creació de l'Escola Isabel de Villena a Barcelona i altres escoles i entitats culturals a Catalunya van conformar un moviment educatiu compacte i alternatiu a l'oficial, que ha estat embrió del sistema de renovació pedagògica.

Les imatges del material pedagògic, el testimoni d'exalumnes i professors i un audiovisual sobre el pensament pedagògic de Carme Serrallonga en primera persona evoquen una experiència pedagògica encara vigent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés