Publicat 19/05/2016 13:13

Experts alerten de la falta d'informació sobre al·lèrgies alimentàries en restaurants i col·legis

Els nens catalans corren risc quan mengen fora de casa, segons la Seicap

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Experts en al·lergologia i immunologia clínica han alertat aquest dijous que els nens catalans amb al·lèrgia alimentària --al voltant de 50.000-- corren risc de patir xoc anafilàctic quan mengen fora de casa, a causa de la falta d'informació al sector hoteler, escolar i de restauració, durant el XL Congrés de la Societat Espanyola d'Immunologia Clínica, Al·lergologia i Asma Pediàtrica (Seicap).

En un comunicat, l'organització ha explicat que la majoria d'establiments de Catalunya no compleixen la normativa d'informar sobre al·lèrgens i que els col·legis no tenen protocols d'actuació en cas de reacció anafilàctica greu, cosa que posa "en situació d'inseguretat" els nens, segons la doctora Maria Teresa Giner.

La Seicap i l'Associació Catalana d'Al·lèrgies Alimentàries (Immunitas Vera), han lamentant que no s'està complint la normativa aprovada el febrer del 2015, que estableix el deure de facilitar informació alimentària d'aquells aliments que es presentin sense envasar o envasaments en el moment de compra, ja que, segons el decret, originen la majoria d'incidents.

ENCARA MOREN NENS PER AL·LÈRGIA

Les al·lèrgies alimentàries estan en augment a Catalunya i la resta d'Europa, on s'han duplicat, i una de cada cinc consultes d'al·lergologia pediàtrica és per aliments, segons dades de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, ha explicat.

La presidenta del Seicap, María Plaza, ha destacat la necessitat de conscienciar a tots els sectors de la societat, "ja que encara moren nens per al·lèrgia", també a través de programes de televisió i escoles de cuina, que actualment no fan referència a aliments al·lergògens, ha observat.

Els aliments que causen més al·lèrgia de manera més freqüent en menors són l'ou i la llet, seguits de la fruita seca, el peix, el marisc, els llegums i les fruites, ha indicat Giner.

Segons el Registre Europeu d'Anafilaxi, un de cada cinc casos registrats en nens es produeix a l'exterior dels habitatges i el principal desencadenant és l'al·lèrgia alimentària --al 66% dels casos--, han apuntat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés