Publicat 26/04/2016 13:27

Estudiants de la UPC dissenyen una cadira de rodes baix cost per a països en desenvolupament

Estudiantes de la UPC construyendo la silla de ruedas 'low cost'
EUROPA PRESS

TERRASSA (BARCELONA), 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Dos estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Bernat Villa i Adrià Sallés, han dissenyat com a projecte de final de grau una cadira de rodes baix cost per a països en vies de desenvolupament.

Es tracta d'una cadira de rodes feta amb tubs de PVC, dues rodes de bicicleta i dues rodes d'un carretó d'hipermercat, i més materials, que té un cost total de 70 euros, fet que suposa la meitat del preu d'una cadira estàndard, ha detallat aquest dimarts davant dels mitjans Villa.

Sallés ha explicat que pretén que arribi a "tantes persones com sigui possible" gràcies a l'ús d'uns materials que són fàcils de trobar i es poden adaptar a adults i a nens.

Per això, Villa ha remarcat que la particularitat d'aquest invent --anomenat 'Do it yourself Wheelchair'-- és que "es pot fabricar a qualsevol país del món" i propiciï la socialització, ha destacat, a causa que la persona necessitarà més materials per al muntatge de la cadira, i calculen que es triga uns 15 minuts.

La idea no està patentada i la intenció no és lucrar-se amb aquest disseny: "s'ha creat un concepte per ajudar les persones amb mobilitat reduïda", han apuntat.

Les cadires de roda poden fabricar-se amb més materials com el bambú, i han explicat que els agradaria arribar als 60 milions de persones que necessiten una cadira de rodes, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Un prototip està de camí al Senegal gràcies a un treball de col·laboració entre la Fundació Isidre Esteve, amb la qual van començar a treballar, i la Fundació Esport Solidari Internacional, qui els va facilitar un usuari en aquest país.

A partir d'aquesta experiència esperen que s'expandeixi, i els dos estudiants, juntament amb el professor encarregat de supervisar el treball, Tomeu Ventayol, no descarten començar una campanya de micromecenatge.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés