Actualitzat 02/10/2014 13:45

Entitats socials celebren que Catalunya compti amb una "vacuna contra l'homofòbia"

El pleno del Parlament aprueba la ley contra la homofobia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 oct. (EUROPA PRESS) -

El Front d'Alliberament Gai de Catalunya (Fagc), la Plataforma LGTBcat, grups LGTB d'UGT i CCOO, Casal Lambda i Famílies Lesbianes i Gais han celebrat que Catalunya compti des d'aquest dijous amb una "vacuna contra l'homofòbia, que és la gran epidèmia del segle XXI", i que servirà per canviar el paradigma, ha subratllat el portaveu de la Fagc, Eugeni Rodríguez.

En declaracions a Europa Press, Rodríguez ha subratllat que la nova normativa aprovada aquest dijous pel Parlament amb 128 vots a favor beneficiarà un milió de persones, ja que es calcula que entre un 10% i un 15% de la població catalana pertany al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI).

En nom de les diferents entitats, Rodríguez ha reclamat a la Generalitat que comenci des d'aquest mateix divendres a aplicar la legislació contra l'homofòbia, que ha considerat "valent", perquè aquesta pugui ser coneguda a tots els racons del territori.

Ha vist amb bons ulls que la norma obligui els denunciats per una agressió homòfoba a demostrar que no han portat a terme l'agressió de la qual se'ls acusa, com succeeix en els casos de violència de gènere.

CCOO ha celebrat que es tracti d'una "llei integral i pionera", que converteix Catalunya en líder en la protecció i els drets de la seva ciutadania.

"Amb aquesta llei disposarem d'una bona eina per desenvolupar i continuar treballant per eradicar l'homofòbia en els centres de treball", ha assenyalat el sindicat, que ha confiat que es converteixi en un potent precedent per generar un efecte dòmino en altres parlaments autonòmics.

La norma preveu desenvolupar i garantir els drets del col·lectiu LGTBI i impedir situacions de discriminació i violència, per la qual cosa preveu mesures que van des del treball pedagògic en escoles i universitats fins a un règim sancionador que estableixi multes contra infraccions lleus, greus o molt greus.

RÈGIM SANCIONADOR

Precisament el règim sancionador ha estat un dels punts més polèmics de la norma, que preveu entre les infraccions l'ús d'expressions vexatòries que incitin a la violència, discriminar l'accés de persones LGTBI a un servei públic, assetjar-los i convocar actes que incitin a l'odi contra aquest col·lectiu.

Les sancions per aquestes infraccions varien en funció de si es tracta de lleus, greus o molt greus i van des d'una multa equivalent a l'indicador de la renda de suficiència --569,12 euros el 2014-- fins a la prohibició de rebre ajudes públiques o subvencions durant un màxim de cinc anys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés