Actualitzat 13/01/2016 19:32

Entitats LGTBI demanen al nou Govern "proactivitat" contra l'homofòbia

Convoquen una manifestació el 27 de gener contra la persecució per LGTBIfobia

BARCELONA, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha demanat aquest dimecres al nou Govern de la Generalitat la "implementació efectiva" de la Llei per garantir els drets de les persones LGTBI que, segons el president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, encara no n'ha vist aplicada la capacitat sancionadora després d'un any de la seva creació.

Rodríguez ha assenyalat que és una "ocasió extraordinària" perquè canviï la forma d'actuar de la Generalitat, de la qual critica una falta de voluntat política per aplicar la Llei 11/2014, amb l'entrada de la qual es preveu que serà la nova consellera amb competències en Benestar Social, Dolors Bassa.

En roda de premsa de l'OCH al costat de l'Associació de Famílies de Menors Transsexuals Chrysalis i la Plataforma LGTBIcat, les entitats han convocat una concentració, el 27 de gener a les 19.00 hores, a la plaça Sant Jaume contra la persecució per LGTBIfobia.

NOVA CONSELLERA

Han instat la nova consellera a parlar amb l'entitats i prendre un paper "proactiu", aplicant sancions quan calgui, però també amb accions com protocols per a centres educatius i la promoció d'una llei específica per a la defensa dels transsexuals.

Entre les tasques pendents del nou Executiu, han assenyalat la millora dels drets sexuals i reproductius --tant de la reproducció assistida per a dones lesbianes com amb les reassignacions de sexe de transsexuals--, així com la formació dels professionals de l'àmbit escolar i sanitari.

ACABAR AMB LA PERSECUCIÓ ESCOLAR

El també portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (Fagc) ha posat com a exemple els mecanismes amb els quals Finlàndia ha aconseguit reduir la persecució escolar: promovent que els espectadors de la burla prenguin partit, donant suport a la víctima i recriminant l'agressor, "acaben amb la impunitat i la complicitat".

Entre els protocols per als centres, han demanat que es tingui en compte el "nom sentit" dels alumnes transsexuals, adequat al gènere amb el qual s'identifiquen, i que s'actuï davant d'insults.

També han assenyalat la necessitat d'elaborar programes educatius que "responguin de manera adequada a la diversitat com a oportunitat d'aprenentatge".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés